Rectorul SNSPA, despre banii de campanie ai lui Mircea Geoană: „Faptul că ignoră acest subiect nu e semn bun”. Cum argumentează

Data actualizării: Data publicării:
Mircea Geoană. Foto: Facebook/arhiva personală
Mircea Geoană. Foto: Facebook/arhiva personală

Remus Pricopie a comentat din nou cu privire la finanțarea campaniei lui Mircea Geoană și a afirmat că este aproape imposibil, ca independent, să strângi cel puțin 20 milioane lei. Rectorul SNSPA a adăugat că faptul că Geoană ignoră complet subiectul acesta „nu este un semn bun” și orice om poate să își imagineze ori, inclusiv că acesta este „candidatul finanțatorilor, nu candidatul românilor”. 

Întrebat despre finațarea campaniei lui Geoană, Remus Pricopie a spus că acest aspect ar trebui să fie lămurit de candidatul la alegerile prezidențiale.

„Numai dumnealui ne poate spune cum a reușit să acopere cheltuielile de până acum legate de campania electorală . Eu am semnalat acest lucru de câteva luni. Nu există campanie fără bani. Așa cum ați spus, în cazul partidelor parlamentare, finanțarea se face prin partide, transparent și pe baza unor legi destul de clare. În cazul unui independent, în opinia mea, este aproape imposibil să strângi cel puțin 20 de milioane de lei pentru o campanie. Faptul că Mircea Geoană ignoră total acest subiect nu este un semn bun”, a declarat Remus Pricopie, întrebat de unde sunt banii lui Mircea Geoană pentru a își face campanie electorală, într-un interviu acordat joi publicației online Aktual24.

Rectorul SNSPA a mai spus că „alegătorii, atunci când votează, au dreptul să știe cine sunt finanțatorii din spatele unui politician”.

„Dacă nu face publice aceste date, fiecare dintre noi poate să-și imagineze orice, inclusiv că acel politician este candidatul finanțatorilor, nu candidatul românilor. Iar Mircea Geoană, din păcate, are o lungă tradiție atunci când vine vorba de finanțări dubioase. Unele sunt documentate video și se găsesc pe YouTube”, a conchis Pricopie.

Despre acest subiect, Digi24.ro a adresat mai mult întrebări mișcării „România Renaște” care îl susține pe fostul secretar general adjunct al NATO.

Campania lui Mircea Geoană „respectă prevederile legale în ceea ce privește finanțarea” și este susținută „exclusiv din donații și sponsorizări”, a transmis Mișcarea „România Renaște!” pentru Digi24.ro, în urmă cu o săptămână. În același răspuns, mișcarea „România Renaște!” susține, în răspunsul pentru Digi24.ro, că fondurile folosite pentru candidatura lui Mircea Geoană „nu provin din bani publici”.

„Ele provin exclusiv din donații și sponsorizări și sunt bani pe care românii îi dau Mișcării în mod voluntar. Sponsorizările primite de Mișcarea România Renaște nu au legătură cu organizații mafiote sau afaceri suspecte”, mai indică sursa citată.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un copil de 12 ani, fără ezitare, a luat arma și a tras pentru a-și salva tatăl din...
Digi FM
Petra, tânăra nevăzătoare care știe 6 limbi străine, s-a căsătorit în Grecia: „Nu-mi vine să cred că sunt...
Pro FM
Cea mai mare temere a lui Miley Cyrus după ce a fost acuzată că a plagiat o piesă a lui Bruno Mars. Legătura...
Film Now
Au trei copii și se iubesc de peste 25 de ani. Ce a răspuns Don Johnson când a fost întrebat care sunt...
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
Newsweek
Anca Agemolu, diva muzicii, sacrificiu din iubire. Gestul crud făcut de comuniști la adresa ei
Digi FM
Fiica Andreei Marin vrea să plece din România. "O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor"
Digi World
Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de...
Digi Animal World
O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi
Film Now
Cum arată și ce face astăzi Frances Fisher, mama lui Rose din „Titanic”. Actrița are o fiică împreună cu...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei