Clotilde Armand, consilier local la Primăria Sectorului 1, spune că îl cunoaște pe Nicușor Dan de 20 de ani: „Când Nicuşor a trecut la un alt nivel şi simțea nevoia de o implicare substanţială pentru transformarea Primăriei Bucureşti și a României, i-am spus că sunt gata să renunţ la job-ul meu pentru a lua parte la proiectul lui de administrare profesionistă şi cinstită: Uniunea Salvaţi Bucureştiul și Uniunea Salvați România”.
„Am crezut în proiectul lui pentru că este un om care nu a făcut niciodată vreun compromis, a renunțat la cariera de matematician și-a dedicat ani de zile toată energia lui pentru a schimba în bine societatea românească. Am crezut în acest proiect pentru că nimeni nu era obligat să adopte o ideologie, nimeni nu era obligat să se pronunțe pe chestiuni intime, să voteze fiecare aşa cum îi dictează conştiinţa şi opţiunea lui ideologică”, precizează Clotilde Armand.
„Știu, se vor găsi mulți care cred că dețin adevărul absolut pe subiectul acesta și pe tema ideologiei, îi poftesc să-și creeze un partid, să devină consilieri și parlamentari după care mai discutăm. Buna guvernare nu mai depinde de o ideologie politică clasică. Să privim la clasa politică din România: lideri politici fără nici o înzestrare care dețin funcții de decizie importante în stat, condamnați penali care conduc partide, un fost șef de stat care atacă neobosit justiția și plagiatori care se consideră mari intelectuali, toți se declară oameni cu ideologii politice. Timp de 27 de ani au guvernat țara cu aceste false teme și vă întreb: ce au servit în afară de interesele lor transpartinice? Calitatea lui Nicușor Dan este aceea de a fi un om de neclintit. Îl invit, la fel cum el a făcut-o când avea nevoie de ajutorul nostru, să rămână lângă noi, să nu renunțe, să stea neclintit! Nicușor Dan, trebuie să continuăm împreună”, adaugă ea.
Mihai Goțiu: Efectele USR se vor vedea în anii următori
Senatorul Mihai Goțiu spune că Nicușor Dan este un motiv important pentru care a intrat în politică, cu convingerea că „oamenii cu caracter pot schimba politica autohtonă și, implicit, România”.
„Astăzi, mi s-a confirmat, o dată în plus, că Nicușor Dan este o persoană cu caracter, care își ține promisiunile făcute, oricât de mult ar durea deciziile luate. Astăzi am avut de-a face cu unul dintre momentele extrem de rare din politica autohtonă - o demisie de onoare (în ultimii ani îmi mai amintesc de două astfel de momente - Eckstein-Kovacs Peter, renunțând la funcția de consilier prezidențial, în 2013, din cauza divergențelor de opinie cu Traian Băsescu în problema Roșia Montană; Vlad Alexandrescu, anul trecut, când a renunțat la postul de ministru al Culturii)”, mai spune el.
„Promisiunea că în USR se vor regăsi și progresiști, și conservatori, pe poziții egale, nu a făcut-o doar celor care i s-au alăturat în proiect, ci și cetățenilor, chit că armate de analiști, mai mult sau mai puțin avizați, arătau că indefinirea ideologică au fi un minus pentru partid”, adaugă Goțiu, precizând că el este împotriva referendumului, dar că înțelege motivele pentru care Nicușor Dan nu a dorit o poziție clară pe acest subiect.
Senatorul mai spune că USR este dovada că „blocada politică” poate fi spartă și că „efectele se vor vedea în anii următori, și aici mă refer nu doar la experiența victoriilor, ci și a greșelilor făcute”.
Mihai Goțiu a adăugat că va reflecta cu privire la ce va face în continuare, dar că nu regretă intrarea în politică și a subliniat că „merită în continuare să ducem lupta asta”.
Cristian Ghinea: USR merge mai departe
Deputatul Cristian Ghinea, unul dintre contestatarii lui Nicușor Dan, a afirmat că USR trebuie să fie un partid predicitibil.
„Azi sunt în Arad unde colegii noştri din excelenta filială locală candidează pentru primăriile din Almaş şi Covăsânţ, primele alegeri locale în rural pentru USR. Am aşteptări foarte mari. USR trebuie să fie un partid predictibil, cu poziţionări clare şi decizii luate la timp. USR merge mai departe”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.