Deputatul PSD Petre Florin Manole a reacționat luni, printr-un mesaj, la criticile venite din partea oamenilor care l-au criticat la postarea în care a anunțat că a fost amenințat cu moartea în secția 1 de Poliție din Capitală. După ce oamenii i-au spus că aceasta este consecinţa politicii PSD, partid din care face parte, de a favoriza infractorii, parlamentarul a spus că va duce cu o și mai mare determinare lupta asa pentru drepturile omului.
„Am citit cu atenție toate mesajele publice și private pe care le-am primit ca urmare a ultimei mele postari. Vă asigur că le-am înțeles. Mulți dintre cei care urmăriți activitatea mea politică știți că toate proiectele și inițiativele mele, din acest mandat de parlamentar, au urmărit o idee fundamentală: punerea pe agenda publică și agenda politică a situațiilor/problemelor/spețelor/cazurilor care țin de problematica drepturilor omului.
Orice exercitiu de transparență și de critică constructivă ne va ajuta pe toți să înțelegem cât de mult contează să nu renunți la valorile în care crezi. Din acest motiv, voi continua cu și mai multă determinare să susțin, cu toate resursele mele, o agendă de drepturile omului în Parlamentul României”, a scris Petre Florin Manole.
Deputatul PSD a povestit că a mers la poliție fiind chemat de o rudă care fusese lovită şi ameninţată, el spunând că nu există probe audio-video din secţie şi că se va adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru remedierea situaţiei, iar concluzia sa este că „încrederea cetăţeanului în instituţii este o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii ameninţat în secţia de poliţie”.
Ce i-au scris oamenii deputatului PSD amenințat în secția de poliție
Postarea sa a strâns sute de comentarii, iar oamenii i-au spus că aceasta este consecinţa politicii PSD, partid din care face parte, de a favoriza infractorii:
Boris Nicolof: Domnule deputat, acesta este efectul politicii de favorizare, protejare excesivă a infractorilor, a condamnaților, în defavoarea și, mai ales detrimentul victimelor sau păgubiților. Pe care partidul din care faceți parte îl duce la extrem, acum, eliberând condamnații. Ca să nu mai vorbesc de neputința și frustrarea resimțită de cei meniți să ne apere. Acest eveniment ar trebui să vă dea serios de gândit și să constituie un motiv de reflecție. Uneori, stau și mă-ntreb cum de rezistați?
Marian Godină: Amnistie și grațiere.
Andreea Talmazan: Domnule Deputat, mi-e așa o milă de dumneavoastră și ruda dumneavoastră. Vă dați deama cum ar fi fost ca nici înregistrările video să nu fi existat? Apropo, care a fost atitudinea dvs. față de cazul de la Alba Iulia? Ce părere aveți de faptul că un protestatar este amendat cu 2000 de lei pentru că a participat la un protest spontan doar pentru că este „celebru”? Și, parcă susțineați că jandarmeria a acționat legitim pe 10 august, nu-i așa? Vedeți ce gust de acid are abuzul? Ceea ce simțiți dvs, noi simțim zi de zi, cu fiecare măsură luată de partidul din care faceți parte!
Ovidiu Cristian Jeder: Ia mergi la Iordache și Nicolicea și te plânge. În drum spre ei treci și pe la Tudorel, să își facă o ievaluare a situației, la modul compensatoriu. Carmencita ce păzește ? Tot cu gazele se ocupă? Ești supi? Bine ai venit în Statul Paralel, bro!
Eugen Erhan: Eu zic să le oferi o șpagă. Dacă o acceptă, ești safe. Pentru că, conform PSD, corupții nu dau în cap oamenilor (vezi declaratiile din parlament de zilele trecute). Speranța ta, deci, e ca ăia trei să fie corupți.
Stefan Aurelian Merciu: Nu tu ai ridicat ambele maini la codurile penale și la legile justiției?
Dan Mazilu: Eu zic să intri în PSD, care e partidul la putere de vreo doojdăani, și să încerci să schimbi ceva.