PSD Pitești i-a retras sprijinul politic lui Cătălin Rădulescu
Data actualizării: Data publicării:
Deputatul de Argeș Cătălin Rădulescu a rămas fără sprijin politic în PSD, în urma unei decizii luate joi seară de Comitetul Executiv al filialei din Pitești, potrivit informațiilor Digi24.
Organizaţia PSD Piteşti a decis joi seară, prin vot, să-i retragă sprijinul politic deputatului Cătălin Rădulescu, în urma poziţiilor publice pe care parlamentarul de Argeş le-a avut în ultima perioadă.
„Imaginea organizaţiei a fost grav afectată şi trebuia luată o măsură. Propunerea a fost aceea de retragere a sprijinului politic pentru orice funcţie de parlamentar, europarlamentar, preşedinte al Consiliului Judeţean, primar, viceprimar şi orice funcţie numită în cadrul administraţiei publice centrale sau locale”, a declarat preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea, potrivit Agerpres.
El a adăugat că majoritatea celor prezenţi au fost de acord cu propunerea de retragere a sprijinului politic acordat lui Rădulescu.
„Din cei 55 de membri ai Comitetului Executiv Municipal au fost prezenţi 51. În urma votului, au fost 40 de voturi pentru retragerea sprijinului politic, cinci voturi împotrivă şi şase abţineri”, a precizat Gentea.
Vineri va avea loc și Biroul Permanent, care ar urma să decidă dacă îl exclud pe Cătălin Rădulescu din partid. Cătălin Rădulescu mai ocupă și funcția de vicepreședinte la organizația municipală PSD Argeș.
Decizia PSD Argeș vine în urma numeroaselor critici aduse de deputat la adresa conducerii partidului, aduse în contextul alegerilor de la vârful conducerii.
Cătălin Rădulescu se declara nemulțumit de intenția lui Liviu Dragnea de schimbare a statutului partidului și de împărțire a posturilor de vicepreședinte după o schemă care să țină cont de numărul de regiuni.
„Până la urmă, vrem să facem iar cu liste din alea ascunse în plicuri sau vrem să facem o competiţie, în care noi, fiecare, să mergem să vorbim în congres, iar lumea din sală (...) să aleagă pe cine crede că merită”, s-a întrebat el, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.
În plus, el a mai criticat și că nu i s-a permis să își depună candidatura pentru funcția de vicepreședinte al PSD.
„E o farsă. Aceste alegeri reprezintă o farsă, sunt de fapt niște numiri și nu sunt alegeri. În 27 de ani nu a fost o farsă mai mare ca asta, la partid se depune contestația, conform statutului pe care îl recomand unora să-l mai citească. Să interzici dreptul de a candida mi se pare grav, l-am susținut și îl susțin pe președintele Dragnea, dar nu pot să accept o hotărâre a unui CEX care e și îmi amintește de anii '50, de pe vremea epurărilor comuniste”, a mai declarat atunci Cătălin Rădulescu.
„E o problemă personală a domnului preşedinte, dânsul trebuie să clarifice treaba asta în interiorul partidului, nu în faţa televiziunilor şi sper să o clarifice pentru că trebuie clarificat. (...) O să-l întrebe colegii mei. Cred că e responsabilitatea dânsului, ca preşedinte, să clarifice aceste subiecte şi eu cred că le va clarifica”, a declarat Rădulescu.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că va propune ca partidul să aibă 16 vicepreşedinţi, câte doi pentru fiecare regiune, posturile urmând a fi egal împărţite între femei şi bărbaţi. El a precizat că va propune să se realizeze o „repartizare completă şi echilibrată a PSD în toată ţara”.
Pe de altă parte, deputatul Cătălin Rădulescu şi-a manifestat, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o intervenție la un post tv, dorința de a candida pentru un post de vicepreședinte al PSD.