Primvicepreședintele PNL Dan Motreanu îl atacă pe Ciolacu: taxa de solidaritate va duce la creșterea prețurilor

Data publicării:
ID127522_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii nu susțin taxa de solidaritate pentru marile companii, propusă de PSD, spune primvicepreședintele liberal Dan Motreanu. O astfel de taxă ar duce la creșterea preţurilor, inclusiv la multe produse de bază, iar în final cei afectați vor fi tot românii.

„Nu susținem creşterea unor taxe. Se încalcă un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate. Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal. Astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri”, a scris Motreanu pe Facebook.

Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii „este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut. Nu știu ce analize economice are PSD, dar nouă ne este teamă că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ și prin urmare vor fi afectaţi tocmai cetăţenii și nu firmele”, a adăugat el.

„Nu înteleg clar ce dorește PSD: bani la buget sau să protejeze cetățenii, care oricum au veniturile sub presiunea inflației. Sunt multe motive să credem că propunerea PSD va duce la creșterea preţurilor unor produse alimentare. PSD spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, dar mă întreb dacă a discutat cu aceste companii care au capital românesc. În acest moment, Coaliţia are un program de guvernare asumat iar propunerile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, nu se regăsesc în acest program”, a mai spus liberalul.

Social-democrații au spus din nou astăzi că susțin taxa de solidaritate pentru marile companii. În opinia PSD, o astfel de taxă „este absolut necesară în contextul actual în care populația și firmele mici se confruntă cu o creștere substanțială a prețurilor”.

Taxa de solidaritate vizează exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care „își diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-și reduce obligațiile față de bugetul de stat”, potrivit PSD.

„Aceste firme cu venituri foarte mari au obligația de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România. PSD este de acord cu menținerea impozitului pe profit de 16%, însă valoarea acestuia plătită de marile companii nu trebuie să fie mai mică de 1% din cifra lor de afaceri. Menționăm că în niciun moment PSD nu a luat în calcul o creștere a impozitului pe dividende”, mai spun social-democrații.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cuplul Ceaușescu, doi bătrânei la „Ia-mă, nene” și pachetul misterios plasat în portbagajul mașinii luate...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...