Video&Foto Klaus Iohannis, vizită în Parcul Natural Comana: "Să conștientizăm acțiunile care combat schimbările climatice și să protejăm mediul"

Data actualizării: Data publicării:
Iohannis, cu barca in parcul natural comana
Klaus Iohannis, în vizită în Parcul Natural Comana. Foto: Inquam Photos / George Calin

ACTUALIZARE. Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri, în jurul orei 10.00, în Parcul Natural Comana din județul Giurgiu. Șeful statului a declarat că prin vizita sa vrea să atragă atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate.

 

"Prin vizita mea, astăzi, aici, vreau sa atrag atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate. Avem mai multe în România, ele au o imporanță deosebită pentru mediu. În același timp au importanță foarte mare dacă ne gândim la măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice. Suntem într-o zi foarte calduroasă, dar vedem că pădurea menține temperatura mai joasă. Similar, pădurile rețin apa atunci când ne confruntăm cu inundații.

Am avut și la noi foarte multe fenomene meteo ieșite din comun, am avut caniculă, ploi torențiale, inundații grave în mai multe zone. Trebuie să conștientizăm importanța actiunilor care vin să combată schimbările climatice. O zonă ca aceasta, care e foarte aproape de București, are aceelași valoare ca un parc. Se ajunge foarte ușor, iar bucureștenii vin aici în număr mare. Vă felicit pentru proiectele pe care ni le-ați prezentat, care vor extinde această zonă și o vor face mai accesibilă pentru vizitatori", a declarat președintele, înainte de a merge cu barca să viziteze împrejurimile. 

Klaus Iohannis, în vizită în Parcul Natural Comana. Foto: Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis, în vizită în Parcul Natural Comana. Foto: Inquam Photos / George Calin

Știrea inițială:

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, miercuri, Parcul Natural Comana din judeţul Giurgiu. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, scopul vizitei este de a discuta cu autorităţile planuri şi soluţii pentru a proteja parcul şi biodiversitatea lui şi de a largi accesul publicului, în scop recreativ şi educativ cu privire la importanţa protejării naturii.

"În contextul schimbărilor climatice, parcurile constituie oaze de răcoare în zilele călduroase, pot absorbi volume mari de precipitaţii căzute în intervale de timp scurte şi îmbunătăţesc calitatea aerului. Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi proteja", arată Administraţia Prezidenţială.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri