Din cauza neînţelegerilor de ordin politic, o comună din Hunedoara n-are un consiliu local funcţional nici la trei luni de la alegeri. În timp ce reprezentanţii PSD şi PNL se acuză reciproc, localnicii sunt cei care au de suferit - oamenii aşteaptă să fie despăgubiţi pentru pagubele provocate de inundaţii, iar începerea anului şcolar e în pericol.
O singură şedinţă de consiliu local a avut loc în comuna Bucureşci, din iunie şi până acum. Atunci a fost desemnat un viceprimar, însă, după ce a fost ales de consilierii locali, adjunctul primarului şi-a dat demisia din funcţie în doar 30 de minute
Vice-edilul a renunţat şi la funcţia de consilier local. Au rămas astfel cinci consilieri din partea PNL şi cinci din partea PSD. Aceştia n-au reuşit să se întrunească într-o nouă şedinţă.
Dorian Stânga, consilier PNL: „Totul depinde de consilierii PSD, care nu vor să participe la şedinţe. Nu ştiu, răzbunări politice”.
Adrian Circo, consilier PSD: „Noi am vrut o dată, vrem anumite chestii, nu cred că suntem absurzi, Nu suntem rău intenţionaţi”.
De suferit au locuitorii din comună.
Mircea Ghilean, primar Bucureșci: „Avem probleme importante cu începerea anului școlar unde trebuie să deblocăm microbuzele școlare care nu au reviziile făcute, nu au inspecțiile tehnice nu putem discuta de asigurarea combustibilului pentru iarnă”.
Localnic: „Noi stăm şi ne uităm la lună şi la stele, apa o venit pe-acolo, o dus tot, nu ne-o dat nimeni niciun leu”.
Localnic: „Situaţia nu-i normală, dar cu ce îs de vină oamenii că nu se înţeleg ei acolo?”
Următoarea şedinţă de consilu local e programată săptămâna viitoare. Dacă nici aceasta nu va avea loc, atât localnicii, cât şi autorităţile pot cere în instanţă dizolvarea consiliului.
Kiszley Fabius, suprefect Hunedoara: „Acest lucru se va judeca la instanţa judecătorească, a hotărârea instanţei va fi comunicată prefectului, care ulterior va organiza alegeri”.
În cele cinci sate ale comunei Bucureşci trăiesc în jur de 1.600 de oameni.