PNL iese la atac după criticile de la congresul PSD: O grămadă de fanfaroni ai adulației supreme s-au adunat să înjure pe toată lumea

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii au fost atacați rând pe rând în timpul congresului PSD, chiar de către colegii cu care formează Coaliția de guvernare. După șirul de atacuri, liberalii răspund cu aceeași monedă și îi critică pe social democrați.

ACTUALIZARE 14:00: Liberalii continuă să răspundă atacurilor venite din partea PSD din timpul congresului. Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, susține că atacurile la adresa liberalilor dau „dovadă de slăbiciune și aș zice de lipsă de imaginație”

„Să-ți începi campania electorală fix cu atacuri la PNL, la partenerul de guvernare, ca și cum asta e problema centrală a României – dă dovadă de slăbiciune și aș zice de lipsă de imaginație. Și probabil e și multă frică, pentru că pesediștii știu bine că PNL va uni dreapta în jurul lui și va câștiga în turul 2. Este cam prea mult vitriol și aroganță în atacurile PSD. Dau iar senzația că vor să-și facă de cap singuri în România, iar asta i-a costat și îi va costa din nou”, a scris Ionuț Stroe pe Facebook.

O reacție a venit și de la ministrul Culturii. Raluca Turcan susține că social democrații au reușit, prin atacurile lor, să transforme colegii de Coaliție în „ținte”.

„Premierul Ciolacu și toată conducerea PSD au atacat astăzi doar PNL. Într-un guvern PSD-PNL de trei ani de zile! Ce fel de președinte vor românii? Unul care transformă în ținte oamenii împreună cu care ia deciziile de trei ani de zile? În niciun caz. Românii vor un președinte care poate duce o competiție fără dezbinare și manipulare.
Ce rost are deformarea masivă a realității petrecută astăzi la congresul PSD? ”, susține Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

ACTUALIZARE 13:15: Liberalii răspund atacurilor venite din partea PSD. Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu i-a luat la rost pe Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu.

„Asta e imaginea cea mai expresivă de la congresul PSD! Un cetățean care nu poate să explice cum și-a definitivat studiile, flancat de alt individ care a transformat stuful din Delta Dunării în pășune, luând milioane de euro din fondurile europene, și altul care a scos în stradă sute de mii de oameni când a încercat să-și salveze colegii de pușcărie prin OUG 13! De ce le este frică nu vor scăpa: PNL va da următorul Președinte al României”, a scris acesta pe Facebook.

O altă reacție a venit și din partea europarlamentarului PNL Siegfried Mureșan, care susține că social democrații nu s-au schimbat și nu se vor schimba.

„PSD = PSD. PSD-ul nu s-a schimbat niciodată, PSD-ul nu se va schimba niciodată. Congresul de astăzi mi-a adus aminte de PSD-ul lui Adrian Năstase din 2004 și de PSD-ul lui Victor Ponta din 2014. Una dintre metodele lor a fost mereu a pretinde ceea ce nu sunt. Să spună una, să facă alta. Să spună una într-un loc și pe dos în alt loc. Să spună una în Parlamentul României și alta în Parlamentul European. În Parlamentul European votează împotriva fermierilor români, în România pretind că apără fermierii. În Parlamentul European susțin tranziția spre economia verde, în România vorbesc împotriva ei. În Parlamentul European vorbesc despre disciplină fiscală, în România fac risipă pe bani publici. Nu am avut și nu voi avea niciodată încredere în oameni care spun două lucruri diferite în două locuri diferite”, a transmis liberalul.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Florin Roman, vicepreședinte PNL, i-a descris pe social democrați drept comuniști, care vin la congres să voteze un singur candidat.

„A început sfârșitul politic a lui Marcel Ciolacu! Un congres, așa cum le place comuniștilor, cu un singur candidat, pentru ca ei întotdeauna au avut nevoie de un tatuc, fie ca îl chema Nicolae Ceaușescu, fie ca îl chema Ion Iliescu. O grămadă de fanfaroni ai adulației supreme s-au adunat să înjure pe toată lumea! Totul despre setea lor de putere, nimic despre oameni! Atacuri, jigniri, mizerii lansate de socialiștii de caviar, care își fac campanie cu avioane private”, a declarat liberalul pe Facebook.

Liberalul l-a atacat inclusiv pe candidatul social democrat la alegerile prezidențiale, despre care spune că a fost mințit chiar de colegii săi de partid.

„Cat despre dl Ciolacu, întreaga sa viață e o impostură crasă! Un asemenea om nu va fi niciodată un președinte al României! Te-au păcălit ai tăi, Marcele”, a scris Florin Roman pe Facebook.
Un alt atac din partea PNL a venit de la Tănase Stamule. Liberalul l-a criticat pe Sorin Grindeanu și aduce aminte de legăturile acestuia cu Liviu Dragnea.

„Când aud discursul lui Grindeanu, cărătorul de genți electorale al PSD și faimoasa slugă a lui Liviu Dragnea, transformat în portavocea primului covrigar al țării, îmi dau seama că Dumnezeu a făcut o minune și a dat glas unor nevertebrate din regnul animal”, scrie aceste pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

PSD, critici la adresa liberalilor

Liberalii au fost criticați de colegii de Coaliție în timpul congresului PSD. Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Lia Olguța Vasilescu și chiar Marcel Ciolacu au venit cu critici la adresa acestora în timpul discursului de pe scena congresului.

Congresul PSD a început direct cu atacuri la adresa actualului președinte. Alfred Simonis l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru „apetența pentru lux”, precizând că aceste lucruri nu erau cunosute de români în momentul în care l-au votat pe actual șef de stat. ”Trebuie să învățăm și din aceasta victorie cum mai ales trebuie să învățăm din înfrângerile din 2009 și 2014. Știm că am evoluat, dar trebuie să îi convingem și pe români de asta. Să voteze după 20 de ani un președinte pe care îl cunosc. Românii au votat mai întâi povestea și apoi omul. Știam noi de apetența pentru lux? Pentru concedii prelungite4? Avioane private? Atunci când românii au votat? Nu! A venit legenda, au crezut-o și după aceea realitatea i-a lovit crunt. Suntem diferiți de adversarii noștri, suntem mai buni decât ei”, a declarat Alfred Simonis chiar la deschiderea congresului PSD.

Sorin Grindeanu i-a atacat dur pe liberali, pe care i-a numit pe rând albine, paraziți și impostori. Social democratul a avut și un mesaj pentru liberali, spunându-le că „disperarea de a supraviețui poate duce la uitarea esențialui și anume că saltul lor poate să fie și în gol”.

„Trebuie să ieșim din haosul care prin interese meschine unii încearcă să prăbușească România. Este atât de ușor să dărâmi, dar cel mai greu este să construiești pe baze solide, pe toate palierele. Trebuie să ieșim din paradigma unei Românii eșuate. Să aducem cu picioarele pe pământ armatele de ostași galbeni care se visează a fi brokeri de putere în România. Se pretind un fel de roi de harnic, albine care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora. Cel mai bine se pricep să fure munca altora. Sunt de fapt, nu albine, viespi care își fac cuibul în casele altora și încearcă să îi alunge pe locuitorii de drept. Așa zișii ostași care vor să ne facă că credem că sunt apostolici și scriitori de succes. În realitate sunt doar niște impostori, specializații în politici parazitare ca orice paraziți încearcă să ucidă încet, nemilos, cu viclenie gazda care i-a ținut în viață. Ei vor doar prin niște tumbe politice să găsească un alt organism pe care să îl paraziteze Le transmit atât, disperarea de a supraviețui poate duce la uitarea esențialui și anume că saltul lor poate să fie și în gol”, a declarat Sorin Grindeanu la Congresul PSD.

Marcel Ciolacu i-a atacat pe colegii din Coaliție. Acesta a precizat că din partidele de la guvernare, PSD „a fost mereu responsabil” și „adultul din cameră”. De asemenea, acesta a atacat și panourile electorale cu Nicolae Ciucă ale liberalilor. „Observ și eu agitația unora care au trecut de la ”prin noi înșine, dar cu PSD”, la tot felul de amenințări ridicole la adresa noastră. Vă rog să ignorați acest circ. PSD a fost mereu responsabil. A fost adultul din cameră. Trebuie să continuăm să ne comportăm responsabil. Noi trebuie să colecționăm reușite pentru România, și nu panouri electorale”, a declarat Ciolacu.


Editor : Andreea Rubica

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville