„Este foarte trist că preşedintele României ca şef al statului ţine un discurs antiromânesc. Atunci când tu, ca şef al statului, ai un discurs identic cu al liderilor extremişti din UE, faci un mare rău ţării pe care o reprezinţi”, a comentat Dan Șova, ministrul Marilor Proiecte.
„În ceea ce îl priveşte pe domnul Antonescu este limpede că nu poate să descifreze un astfel de mesaj diplomatic pentru că nu are experienţa necesară acestor relaţii diplomatice internaţionale. Dânsul este precum un copil care se joacă cu chibriturile în ceea ce priveşte jusţiţia şi statul de drept şi nu avem nicio garanţie că nu va recidiva”, a afirmat și Cătălin Predoiu, prim vicepreşedinte PDL.
Averismentele președintelui
Preşedintele a transmis ieri un mesaj legat de importanţa vizitei emisarului SUA Victoria Nuland în România.
„Primul lucru ce trebuie lămurit este vizita doamnei Victoria Nuland, care a fost tratată de unii ca una pentru a ne felicita la 10 ani de la intrarea în NATO sau o vizită ca să ne bată pe spate. Vreau să dau mesajul exact. Este un mesaj ce trebuie să îngrijoreze pe români și pe politicieni”, a spus șeful statului.
„Nu mă joc cu vorbele, știu că ele în câteva minute vor fi în toate cancelariile, Nuland nu a venit nici în calitate de asistent al secretarului de stat, subsecretar de stat sau turist. Calitatea a fost de emisar al guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios. Acest mesaj a fost legat de statul de drept din România, care începând din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul întrebării”, a afirmat Traian Băsescu.
Ulterior, președintele Senatului, Crin Antonescu, a admis ieri că îngrijorarea Statelor Unite e firească, dar nici oficialii americani, nici cei europeni nu au sugerat niciodată că România ar fi „pe marginea prăpastiei”, așa cum a spus președintele Traian Băsescu.