Senatorul Gabriela Firea şi deputatul Ludovic Orban îşi dispută primăria Capitalei
Şi la primăriile de sectoare îşi încearcă norocul mai mulţi parlamentari.
„Pentru că am trăit în sectorul doi toată viaţa şi din această poziţie de primar pot face mai multe pentru sectorul meu. Am depus multe inţiative parlamentare, multe au fost respinse, cred că pot fi mult mai de folos dintr-o funcţie administrativă, pot face mai mult bine”, spune Cristian Popescu, candidat la sectorul 2.
„Poti să laşi o urmă mai intensă la primărie, în legislativ după vreo 60 de proiecte depuse au trecut 2-3, din opoziţie ceea ce reuşeşti să laşi în urmă după 4 ani de mandat e foarte puţin, ca primar chiar dacă ai un consiliu ostil poţi să laşi în urmă nişte lucruri palpabile”, spune Ovidiu Raetchi, candidat la sectorul 5.
În total, zeci de parlamentari sunt gata să dea legislativul pentru calitatea de edil. Unii dintre ei, dezamăgiţi că nu au reuşit să îşi treacă legile, alţii încrezători că experienţa de parlamentar le va fi de ajutor.
„Am învătat foarte multe lucruri, de multe ori legile bune pe care le adoptăm aici sunt implementate greşit. Braşovul este oraşul căruia îi datorez totul, acolo am crescut, acolo am învăţat”, spune Mihai Sturzu, candidat primăria Braşov.
Alegerile locale ar putea bloca însă activitatea parlamentară până la sfârşitul anului.
„Am convingerea că în ultimele săptămâni nu prea va mai fi cvorum. Vor fi tot mai puţini parlamentari”, spune Alina Gorghiu, preşedinte PNL.
Anul acesta vor avea loc două rânduri de alegeri: pentru administraţia locală, în vară, dar şi pentru un nou Parlament, la finalul toamnei.