Foto: Facebook/ Tudor Tim Ionescu
„Nu vin deloc din zona mondenă, îmi pare rău să vă dezamăgesc aici. Nu am discutat niciodată şi aici poate că o să lămurim şi acest aspect, la mine lucrurile au fost simple de la început: viaţa mea personală nu o discut şi aici se închide orice. Îmi pare rău să vă dezamăgesc. Încă o dată, munca mea este cea pe care o vedeţi. Aici, şi nu numai aici, o veţi vedea şi pe teren. Ceea ce voi munci eu, veţi vedea în interesul cetăţenilor, 24 din 24. Fiecare este liber să mă perceapă cum îşi doreşte. De 5 ani de zile sunt antreprenor din zona dealerilor, nu aş vrea să intru în mai multe detalii pentru că nu vreau să fac reclamă. Însă acest lucru mi-a permis să iau legătura cu foarte multe persoane”, a mai spus viceprimarul.
Referitor la domenile de care se va ocupa în calitatea sa de viceprimar al Capitalei, el a explicat că încă e prea devreme ca să ştie acest lucru, dar a subliniat că are o pregătire temeinică.
„Este prematur sa discutăm acum despre ce voi face în mod exact. Mă întrebaţi care este pregătirea mea? Eu am trei facultăţi pe care le-am terminat. Două dintre ele, una pe comerţ internaţional, alta pe ştiinţe politice, ambele în Bruxelles. Două mastere, ambele în Bruxelles, unul pe politică comparată şi unul pe studii europene. De aceea, ca să răspund un pic la întrebarea dumneavoastră, opţiunile mele se dirijează mai mult în zona Uniunii Europene şi a relaţiilor internaţionale. Nu trebuie să vă spun că UE trece printr-un moment foarte, foarte dificil în acest moment, un mare semn de întrebare legat de motivul existenţei sale după referendumul din Marea Britanie şi din acest motiv şi eu, şi colegii mei, dar mai ales eu, îmi voi dedica eforturile pentru a clădi nu numai Capitala, una din cele 28 – încă – de state memebre ale UE, dar şi pentru a clădi UE un pic şi în Bucureşti”, a spus Ionescu.
Întrebat cu ce soluţii va veni pentru problemele RADET sau cele ale RATB, viceprimarul a recunoscut că nu are soluţii concrete.
„Sunt problemele stringente pe care le-am discutat şi nu ştiu dacă aţi asistat la şedinţă, tocmai în vederea rezolvării problemelor RADTE şi RATB am început să luăm măsuri pe care le-a expus doamna primar. Un proiect personal pentru RADET nu am, dar proiectele pe care le-am discutat, aţi văzut foarte clar cum am votat”, a spus Ionescu.
Tudor Ionescu a mai spus că are un câine şi că una dintre activităţile sale în cadrul primăriei va fi să se ocupe de câinii comunitari, arătând că Bucureştiul este deficitar în ceea ce priveşte capitolul „oraş pet-friendly”.
Noul viceprimar al Capitalei este, conform listei de candidaţi pentru CGMB depuse de ALDE, de profesie economist, în prezent ocupaţia sa fiind aceea de manager. El a fost membru PNL şi a făcut un stagiu la Parlamentul European, la cabinetul lui Cristian Buşoi.
Presa a relatat că Tudor Ionescu ar fi dorit să candideze şi la alegerile locale din 2012, dar scandalul în care a fost implicat în perioada în care era iubitul Oanei Zăvoranu i-a afectat cariera politică. În 2011, Tudor Ionescu, cunoscut în lumea mondenă sub numele de Tudy, a ajuns pe prima pagina a ziarelor după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare. În 2015 el a reapărut în spaţiul public, la emisiunea Ham Talent, unde a participat alături de câinele său, Skip.
Citiți și:
Aurelian Bădulescu și Tudor Ionescu, noii viceprimari ai Capitalei