Nicolae Ciucă anunță că PNL va alege candidatul la prezidențiale în iulie: „Și PSD va avea propriul candidat”

Data actualizării: Data publicării:
ciuca face declaratii
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Foto: Profimedia

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat, joi, că până la finalul lunii iulie va fi organizat un Congres al partidului, în care se va stabili candidatul la alegerile prezidenţiale. De asemenea, el a mai adăugat că va anunța săptămâna viitoare dacă va candida. 

ACTUALIZARE: Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat, joi seara, că va anunţa săptămâna viitoare dacă va candida la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Întrebat când va lua decizia şi va anunţa dacă va candida la prezidenţiale, Ciucă a răspuns: „Săptămâna viitoare, (...) imediat după ce avem poza finală cu toate concluziile”.

Cu toate acestea, în luna martie, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că Nicolae Ciucă  va fi candidatul PNL la prezidențiale, explicând că în statutul partidului se precizează clar că preşedintele PNL este candidatul.

ȘTIRE INIȚIALĂ: „PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale şi cred că la fel vor proceda şi partenerii noştri de coaliţie, sunt totuşi cele două partide mari din politica românească şi vor decide să aibă propriul candidat”, a spus preşedintele PNL, la DcNews, despre alegerile prezidenţiale din luna septembrie, potrivit News.ro. 

Întrebat cine va fi candidatul formaţiunii, Ciucă a spus: „După ce se finalizează alegerile locale şi europarlamentare, vom avea analiză la nivelul partidului şi, cum este normal, sunt procedurile prin care forurile de conducere, Consiliul Naţional, ulterior Congresul, vor stabili cine va candida”.

El a menţionat că „este absolut obligatoriu să se facă congres, nu mai târziu de prima decadă a lunii iulie”.

„Pe 15 iulie începe precampania”, a subliniat liderul liberal.

Despre continuarea coaliţiei cu PSD, Ciucă a arătat că „România nu poate să îşi permită să intre într-o vâltoare a luptei politice şi a desfacerii acestei stabilităţi pentru orgolii personale sau de partid. Noi aici trebuie să punem mai presus decât orice România, siguranţa cetăţenilor, stabilitatea ţării, coerenţa programelor de guvernare, dezvoltarea economică. De aceea, coaliţia trebuie să meargă mai departe”, a spus Nicolae Ciucă.

Despre o posibilă nominalizare a lui Marcel Ciolacu ca premier, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns: „În primul rând, până acolo mai este cale, în al doilea rând, dacă se va menţine aceeaşi formulă de coaliţie, vom negocia toate funcţiile, inclusiv cea de premier. Ca atare, nu cred că trebuie să nominalizăm acum pe cineva anume”.

Ciucă a subliniat că şi reciproca este valabilă, respectiv el să fie propunerea de premier dacă Marcel Ciolacu ajunge preşedinte. „Pentru ţara mea sunt dispus să fac orice”, a spus Ciucă. Preşedintele PNL a fost întrebat şi dacă exclude alte alianţe.

„Trebuie să vedem care sunt rezultatele, am avut şi alte formaţiuni politice în actuala coaliţie, nu aş merge de la început, a priori, nu mai discutăm cu nimeni. Trebuie să discutăm, avem nevoie de dialog. Ca atare, se poate discuta şi dialoga cu toţi cei care pot să pună umărul la dezvoltarea României”, a ţinut să precizeze Ciucă.

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Satul din Alba care se gospodărește singur datorită localnicilor, e unic în România. Aceștia își construiesc...
Digi FM
Soțul Ilenei Stana Ionescu, prima declarație după moartea actriței: “Nu și-a luat adio de la mine. Săraca...
Pro FM
Babs rupe tăcerea despre adevăratul motiv pentru care ea și Dorian Popa s-au despărțit: „Asta ne-a afectat...
Film Now
Will Smith, prima piesă rap după 7 ani: Când m-am simţit cel mai rău în viaţa mea, muzica a fost întotdeauna...
Adevarul
Legătura uluitoare între dispariția dinozaurilor și struguri. Ce spun oamenii de știință
Newsweek
Recunoașteți personajul? Eroul României la Euro 2024. A fost orfan de ambii părinți
Digi FM
Explozie de cereri pentru terenuri la 10 eurocenţi/mp. Campania inedită a transformat o comună din...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Millie Bobby Brown, vacanță cu părinții soțului în Sardinia. Imagini cu actrița din „Stranger Things” și fiul...
UTV
Babs dezvaluie motivul despartirii de Dorian Popa: "Asta ne-a afectat relatia"