"Este greu să se facă fuziunea ţinând seama că statutul prevede că nu se poate renunţa la nume şi identitate, iar din partea cealaltă l-am auzit pe domnul Predou că nici dânşii nu pot renunţa la identitate, nume, trecut, istorie. Nu văd cum se poate face decât prin absorbţie. Or, nu se poate absorbi un partid care nu renunţă la identitatea lui. Am socotit că singura variantă este o alianţă, o colaborare a forţelor politice. Atitudinea unui prim - vicepreşedinte al unui partid trebuie luată în considerare, ca şi prevederile statutului nostru.
Nu văd cum e posibil să se facă această fuziune, asta nu înseamnă că imposibilul nu se poate produce. Dacă depăşim momentele acestea cruciale din viaţa şi siguranţa statului e bine să fim alături şi să ne conjugăm forţele. E necesară o asemenea alăturare", a declarat la Digi24 Mircea Ionescu Quintus.
După ce a anunțat că PNL și PDL nu au căzut la niciun acord legat de denumirea noului partid, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu le-a cerut paternerilor din PNL să dea dovadă de respect în relaţia cu democrat liberalii. Declaraţia vine după ce Klaus Iohannis a anunţat că partidul rezultat în urma fuziunii se va numi PNL.
„Pentru noi PDL, denumirea de PDL, este la fel de valoroasă ca cea de PNL. Din acest punct începem discuțiile și negocierile cu colegii și prietenii noștri din PNL. Negociem o fuziune paritară, în cote egale și nu o absorbție”, a spus Cătălin Predoiu.
În replică, președintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că nu a dorit să lezeze sensibilitatea democrat-liberalilor atunci când a afirmat că aceștia sunt de acord ca partidul rezultat din fuziunea celor două formațiuni politice să se numească PNL. El a adăugat, într-o postare pe Facebook, ca anunțul făcut la congresul PNL s-a bazat pe o concluzie pe care a tras-o în urma unor „discuții formale și informale”.