Una dintre prioritățile de la Transporturi este demararea lucrărilor la mult aşteptata autostradă Sibiu-Piteşti. Autorităţile vor să reia lucrul şi pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul dintre Suplacu de Barcău şi Borş, şi să stabilească detaliile tehnice de execuţie pentru Comarnic-Braşov.
Ministerul Apărării Naţionale vrea să modernizeze echipamentele şi tehnica militară şi să cumpere echipamente noi. Astfel, vor fi modernizate fregatele Regina Maria şi Regele Ferdinand, iar programul de achiziţie de avioane F-16 va continua. Bani vor fi alocaţi şi pentru funcţionarea celor două comandamente NATO din România, precum şi pentru scutul de la Deveselu.
Încurajarea producției de energie din surse locale este una dintre priorităţile Ministerului Energiei. Totodată, autorităţile vor să conecteze reţelele româneşti de curent şi gaze cele din ţările vecine, în special cu cele din Republica Moldova. De asemenea, și companiile de stat sunt în atenţia ministerului, care vrea să le restructureze şi să le eficientizeze.
De asemenea, in acest an, Ministerul Dezvoltării vrea să aprobe strategia de descentralizare şi pe cea de dezvoltare teritorială. Ministerul mai promite că va finanţa construcţia a aproape 500 de săli de sport, bazine de înot, patinoare, centre sociale sau camine de bătrâni. Vor fi daţi bani şi pentru construcţia de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.
La Ministerul Justiţiei, prima pe listă este Strategia Naţională Anticorupţie pentru următorii patru ani. O altă prioritate este recuperarea prejudiciilor din dosarele penale, prin intermediul Agenţiei de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Pe lista priorităţilor de la Ministerul Muncii se află Legea privind salarizarea unitară a bugetarilor.
Tot în acest an, ministerul vrea să creeze un program de ucenicie şi de stagii prin care să pregătească elevii pentru piaţa muncii, în special în domenii în care România duce lipsă de specialişti.