Măsurile Guvernului Ciolacu fac România tot mai atractivă pentru Diaspora. Autostrăzile, școlile și spitalele noi vor face diferența

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu Articol susținut de PSD
Marcel Ciolacu. Foto: Profimedia Images

În cadrul Summit-ului RePatriot 2024, premierul Ciolacu a reiterat importanța reconectării românilor din diasporă cu țara și oportunitățile oferite, precum și eforturile Executivului de creștere economică a țării. România are stabilitate socială și politică, crește veniturile românilor, face investiții la un nivel fără precedent în infrastructură, educație, sănătate.

Investițiile în dezvoltarea națională, la un nivel fără precedent

În cadrul evenimentului, premierul Ciolacu a punctat că stabilitatea politică și predictibilitatea, cât și investițiile și reformele sunt esențiale pentru a atrage românii înapoi acasă și pentru a susține dezvoltarea țării. „Dezvoltarea României depinde de investiţii şi iniţiativă, iar ţara noastră are nevoie de oameni cu o atitudine occidentală faţă de muncă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Proiectele majore de infrastructură, precum cei 1.100 de kilometri finalizați de drumuri și alți 850 de kilometri aflați în construcție, sunt exemple clare ale progresului țării. În plus, investițiile în domeniul sănătății, de peste 13 mld. lei, și cele în educația duală, care depășesc un miliard de euro, vor contribui în continuare la îmbunătățirea calității vieții în România.

„Avem pentru prima oară aproape 1.100 km finalizaţi în infrastructura rutieră, avem 850 km în lucru şi vreo 470 km în licitaţie”, a adăugat Premierul.

Reformarea statului va oferi motive în plus ca românii să revină acasă

Reforma fiscală propusă de guvern vizează reducerea impozitării muncii pentru veniturile mici, facilitând accesul egal la educație și sănătate. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că aceste măsuri sunt esențiale pentru a crea un mediu economic atractiv atât pentru cetățenii din țară, cât și pentru românii din diaspora care se gândesc să se întoarcă. Șeful Executivului a amintit cei 190.000 de români care s-au întors în țară în 2023 și s-a declarat optimist cu privire la continuarea acestui trend.

„Sunt câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut şi o să mai avem o provocare, odată cu reforma fiscală, ca accesul la educaţie şi sănătate să fie egal, indiferent de venituri. Oricum, avem cea mai mare impozitare a muncii din Europa, la veniturile mici, să venim cu deduceri din venituri astfel încât să dezvoltăm aceste servicii şi accesul la afterschool, la grădiniţe să fie egal pentru toţi cetăţenii României”, a punctat șeful Executivului.

România este acum o țară cu stabilitate politică și sigură

Premierul a evidențiat că România este una dintre cele mai sigure țări din Europa, un factor important pentru reîntoarcerea românilor plecați.

„Este mult mai sigură în acest moment decât Spania, Italia sau Marea Britanie, unde ştiţi la fel de bine ca şi mine că avem mari comunităţi de români. Indiferent cât de mult ne-am implica, indiferent cu ce programe vom veni pentru românii din diaspora, dacă nu continuăm această cale sigură, predictibilă, în care să avem o majoritate politică care nu va alege ce este mai bine pentru fiecare partid în parte, dacă vom avea această stabilitate politică, vom continua calea sigură de a dezvolta România", a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce când scoți bani de pe card de la altă bancă ai sume prestabilite și nu poți scoate cât vrei într-o...
Digi FM
Dan Negru, revoltat de felul în care a fost construit DN2, supranumit și „Drumul Morții”: „Un metru între...
Pro FM
Eminem, în lacrimi când și-a văzut fiica mireasă. Mesajul ei l-a topit: "În inima mea, eu voi rămâne mereu...
Film Now
Cum arată Mark Wahlberg la vârsta de 53 de ani. Actorul, la bustul gol în timp ce se bucura de vacanța cu...
Adevarul
Cel mai ciudat cătun părăsit din Munții Șureanu. Oamenilor le era teamă să mai rămână aici noaptea
Newsweek
Pensionarii au luat la recalculare pensie cu 140 lei mai mică decât a spus guvernul. Cine e vinovat?
Digi FM
Cât au costat deplasările lui Iohannis în străinătate, în două mandate. Suma record pe care a plătit-o...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Sean Penn și iubita sa din Republica Moldova, cu 34 de ani mai tânără, fotografiați în aeroportul LAX, după...
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...