Marcel Ciolacu l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcția de comisar european. „Acest atribut este exclusiv al prim-ministrului”

Data actualizării: Data publicării:
victor negrescu
Foto: Victor Negrescu / Sursa foto: facebook.com/victornegrescu

Premierul Marcel Ciolacu l-a propus joi pe Victor Negrescu, eurodeputat PSD și vicepreședinte al Parlamentului European, pentru funcția de comisar european din partea României. Prim-ministrul român a avut o întâlnire, la Bruxelles, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat și despre PNRR, unde România încearcă să obțină aprobare pentru Cererea de Plată 3, și deficitul bugetar, unde țara noastră trebuie să prezinte soluții pentru scăderea acestuia.

ACTUALIZARE 13:42 Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, după întâlnirea cu șefa Comisiei Europene, că l-a propus pe Victor Negrescu, eurodeputat PSD și vicepreședinte al Parlamentului European, pentru funcția de comisar european din partea României.

„Am mers cu un nume, el este actualul vicepreședinte al Parlamentului European, domnul Victor Negrescu. Eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea Guvernului României. Acest atribut este exclusiv al primului ministru, dar, cum este și normal - și deja am și stabilit cu domnul președinte (PNL) Nicilae Ciucă -, vom avea o discuție în următoarele zile”, a declarat Marcel Ciolacu după întâlnirea cu Ursula von der Leyen.  

El a mai arătat că înainte de vizita de joi de la Bruxelles nu a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe subiectul comisarului european.

„A rămas să avem o discuţie după ce eu am discuţia cu doamna preşedinte (Ursula von der Leyen - n.r.), lucru normal. Dar am avut şi cu domnul Ciucă, şi înainte de postarea dânsului şi după postarea dânsului am avut discuţia că nu voi înainta un nume până când nu ne vom întâlni şi nu vom avea această discuţie şi în cadrul coaliţiei”, a afirmat premierul.

El a spus că îşi doreşte un portofoliu „cât mai relevant, ţinând cont că suntem a şasea ţară ca şi mărime din cadrul Uniunii Europene”.

„Sunt mai multe variante. Am vorbit şi de economie, a vorbit şi domnul preşedinte pe extindere, vom vedea. Portofoliul pe extindere e mai mult politic, eu mi-aş dori, şi cred eu că următorii ani ţin foarte mult de economie, sunt despre economie, mi-aş dori ceva în această zonă”, a mai afirmat Ciolacu. 

Știrea inițială

Întâlnirea dintre Marcel Ciolacu și Ursula von der Leyen va avea loc la ora 11:00, urmînd ca premierul român să susțină declarații de presă la la ora 12:30, la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE.

Marcel Ciolacu este însoţit la Bruxelles de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Potrivit unor surse politice citate de Digi24, numele pe care Marcel Ciolacu i-l va propune șefei CE pentru a prelua postul de comisar din partea României va fi Victor Negrescu, europarlamentar PSD, vicepreședinte al Parlamentului European, membru în Comisia pentru bugete și Comisia pentru afaceri juridice în PE.

PNL nu este mulțumit cu această soluție, mai ales în condițiile în care nu au existat discuții în coaliție despre viitorul comisar european din partea țării noastre.

Însă europarlamentarul PSD Mihai Tudose susține că nominalizarea comisarului este atributul exclusiv al guvernului, deci nu ar fi nevoie de consultări în coaliție.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Când a fost inventată prima băutură alcoolică din lume. Era groasă, aromată și semăna cu o băutură preferată...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville