Declaraţie suprinzătoare a unuia dintre prim-vicepreşedinţii Partidului Naţional Liberal. Ilie Bolojan nu este de acord cu iniţiativa şefului PNL, Ludovic Orban, pe care nu ar fi prezentat-o înainte forului de conducere al partidului. „Nu aceasta este soluţia”, a spus, vineri, primarul din Oradea.
„Domnul Orban nu s-a consultat în interiorul partidului când a luat această decizie. Eu personal nu sunt adeptul unor astfel de plângeri, vă spun foarte deschis. Şi nu poţi să faci o separaţie între calitatea de primar al oraşului Oradea, de exemplu, şi de persoana fizică. Eu sper că are elemente cât se poate de clare pe care se bazează când a făcut acest lucru”, a declarat liderul liberal.
Preşedintele PNL Bihor a vorbit despre această situație folosind o analogie din domeniul automobilistic:
„Înţeleg că suspectăm un şofer că a depăşit viteza legală maxim admisă. Conform percepţiei publice, se pare că acest şofer, doamna Dăncilă, nu are nici permis de conducere şi nici nu cunoaşte maşina pe are vrea s-o conducă. Mie mi-e greu de crezut că depăşeşte viteza legală dacă, atunci când trebuie să treacă strada, trebuie ţinută de mână. Dar asta e situaţia. E bine ca, atunci când ne gândim să punem şoferi la maşinile ţării, ale unor oraşe sau ministere, să aibă, totuşi, permis de conducere, să mai fi condus câţiva kilometri înainte, altminteri este doar o problemă de timp până ce maşina va intra într-o coliziune. Iar cei mai afectaţi sunt pasagerii din spate, care sunt nevinovaţi. De claxonat, toată lumea ştie să claxoneze. Deci premier ar trebui să fie unul care poate trece strada de unul singur, altfel nu-l bagă nimeni în seamă. Pentru astfel de poziţii, să ne gândim bine, să nu devenim ridicoli. Indiferent de partid”, a spus Ilie Bolojan, citat de Agerpres.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Iaşi, că a depus, în „calitate de cetăţean al României”, o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea.
Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.
La rândul său, senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat la Timișoara că Ludovic Orban a făcut plângerea împotriva premierului în calitate de cetăţean, nu de preşedinte al PNL". Ea i-a răspuns lui Liviu Dragnea că „e un demers perfect constituţional, pentru că orice cetăţean al României poate face o sesizare penală”.
„Nu este o plângere făcută de PNL. Orban a făcut plângerea în calitate de cetăţean şi, aşa cum spuneau şi colegii mei, nu este nici procuror, nici judecător, magistraţii sunt cei care vor decide în continuare ce se va întâmpla cu această solicitare. Însă, ca să îl dezamăgesc încă odată pe dl. Dragnea, vă spun că este un demers perfect constiutţional. Nu ştiu dacă va avea sau nu câştig de cauză dl. Orban, dar să spui că un cetăţean al României nu poate să facă o sesizare penală, mi se pare o aberaţie”, a spus Alina Gorghiu.
Citiți și:
VIDEO. Orban: Nu fac public textul plângerii. Firea: Am citit-o și eu
Reacția lui Băsescu după ce Orban a făcut plângere împotriva premierului
Atac în tandem al organizațiilor PSD: „O tentativa ticăloasă de preluare a puterii exercitată la comanda preşedintelui Iohannis”
C. T. Popescu: E vorba despre o trădare minionă și o lovitură de mers
Ce se va întâmpla cu plângerea lui Ludovic Orban. Explicaţiile şefului DIICOT
Liviu Dragnea, despre plângerea penală împotriva lui Dăncilă: Este o tentativă de lovitură de stat