Foto: Facebook
Declarația lui Liviu Dragnea a venit venit în replică la declarațiile făcute de copreședintele PNL Alina Gorghiu, care a vorbit despre posibile intenții ale PSD de a demite Executivul și de a-l suspenda pe președintele țării.
„Domnul președinte Iohannis să stea liniștit, că nu îl suspendăm, nu avem de gând să facem asta. Guvernul nu poate să stea la fel de liniștit, pentru că guvernează din ce în ce mai rău. Dacă domnul prim-ministru Cioloș nu înțelege că mai sunt unii miniștri care trebuie schimbați, pentru că deja au început să producă prejudicii serioase pentru statul român, atunci își asumă riscuri foarte mari și poate să fie considerat părtaș la aceste prejudicii. (...) Dacă va continua să protejeze membri ai Cabinetului care sunt neperformanți, atunci sigur că o să ne gândim serios dacă păstrarea Guvernului nu începe să devină un risc de securitate națională", a afirmat Dragnea.
Președintele PSD consideră că afirmațiile venite din partea Alinei Gorghiu sunt generate de „disperarea" liberalilor, care nu reușesc să crească în sondaje.
„Probabil că aceste declarații pe care le fac cei de la liberali sunt generate de disperare. N-am reușit să văd nici eu, nici alți colegi de-ai mei la ei un proiect sau un plan, o strategie pe care să o prezinte cuiva. Nu știu decât să spună lucruri despre noi. Încearcă să facă tot felul de alianțe, am văzut și la București, să se unească, să se retragă unii, să rămână alții, nepropunând nimic pentru bucureșteni. Sunt afirmații făcute de liderii unui partid care scade în fiecare zi în sondaje, pentru că nu propun nimic, au și lupte interne foarte serioase", este de părere Liviu Dragnea.
Referitor la o posibilă moțiune de cenzură, liderul PSD a spus că acest lucru îi este cerut de către colegii de partid, dar că varianta este încă analizată, deoarece există posibilitatea ca noul guvern să fie „la fel de slab" și să aibă nevoie de luni bune pentru a se adapta, ceea ce ar putea duce România într-o zonă de instabilitate.
Liviu Dragnea i-a nominalizat pe miniștrii Ariculturii, Fondurilor Europene și Mediului ca cei care au o activitate „foarte proastă, cu efecte negative serioase".