„Eu nu vreau să renunţăm la idee, pentru că unul din drepturile fundamentale e dreptul la viaţă. Alt drept e cel la protecţie, atât pentru noi, copii, familii, comunitate. Eu zic că nu trebuie să fim autişti şi să nu vedem în ce zonă ne aflăm şi care sunt riscurile, din ce în ce mai mari, care apar în ce priveşte siguranţa naţională", a spus Liviu Dragnea, citat de Mediafax.
În opinia sa, instituţiile statului trebuie să aibă, „în nişte limite”, pârghiile necesare pentru ca siguranţa naţională a României să poată să fie „efectivă”.
Întrebat dacă se poate găsi o formulă astfel încât aceste legi să fie constituţionale, Liviu Dragnea a răspuns: „Trebuie să găsim o formulă, nu trebuie să renunţăm pur şi simplu, pentru că ameninţările la adresa siguranţei naţionale nu încetează odată cu respingerea de la CCR. Asta e o certitudine".
„O să elaborăm proiecte de acte normative în continuare, care să răspundă nevoilor magistraţilor şi care să asigure garanţii pentru respectarea drepturilor fundamentale, în aşa fel încât cetăţeanul să vadă în lege un instrument de sprijin, nu de interferenţă mai puţin elegantă în drepturile fundamentale. În această lună sau luna viitoare vom putea înainta, aviza la Parlament diverse acte normative", a spus, la rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.
Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea securităţii cibernetice este neconstituţională în ansamblul ei, întrucât are deficienţe de respectare a normelor de tehnică legislativă, coerenţă, claritate, previzibilitate, dar şi sub aspectul procedurii legislative, prin lipsa avizului CSAT.