Mihai Tudose și Alexadru Muraru, contre după decizia CCR privind Șoșoacă. „E amnezie sau disperare?”. De ce se acuză

Data actualizării: Data publicării:
alexandru muraru si mihai tudose

Mihai Tudose l-a ironizat pe liberalul Alexandru Muraru, după ce catalogat eliminarea Dianei Şoşoacă din cursa pentru Cotroceni drept un „plan pesedist” de capturare a instituţiilor statului. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD l-a făcut amnezic pe Muraru și i-a reamintit că PSD i-a taxat derapajul atunci când anunța că va începe demersurile pentru a scoate AUR în afara legii. În replică, liderul PNL Iași i-a transmis europarlamentarului social-democrat că nu înţelege nici legislaţia, nici principiile democratice.

„Amnezia ca doctrină. Acum un an, în mai 2023, un maaaare lider (!) PNL, Alexandru Muraru, declara prețios că va începe demersurile pentru scoaterea AUR în afara legii. Acest demers lui i se părea foarte democratic…. PSD-ul prin vocea președintelui Marcel Ciolacu s-a poziționat ferm împotriva acestui derapaj… Acum, când Curtea Constituțională a luat o decizie intens discutată, aceeași «personalitate» liberală urlă că PSD ucide democrația… E amnezie sau disperare pe la PNL prin curte? Sau deja se caută variante de justificare a eșecului ostașului-erou-nerecunoscut? Măcar un pic de inteligență era necesară… Și mai multă atenție la ce ați «mâncat» în trecutul nu prea îndepărtat!”, a scris Mihai Tudose, duminică pe Facebook.

Social-democratul i-a reamintit lui Alexandru Muraru cum PNL promova legea pentru ca Iohannis să poată candida la parlamentare.

„Deci, poate își aduce aminte Muraru-PNL cum promova o lege pentru un om sau cum scotea partide în afara legii…. Nu Murarule, nu PSD și Ciolacu sunt de vină pentru eșecul vostru! Voi decontați toate boacănele făcute în pandemie, toate jongleriile din energie, toate prostiile puse în PNRR… Dar când amnezia devine o chestie doctrinară….”, a conchis Tudose. 

Alexandru Muraru a afirmat că „Mihai Tudose demonstrează că nu înțelege nici legislația, nici principiile democratice”. EL a acuzat PSD că vrea să cenzure candidații incomozi.

„Pentru lectorul universitar de la defuncta facultate de stiinte politice a universității “Dimitrie Cantemir”: Desființarea unui partid politic în baza legii partidelor se poate în urma unui proces juridic complex, care implică decizia instanțelor de judecată, nu o curte numită de PSD ca în stilul Groza din 1945. Este un proces cu probe, cu apărare și acuzare, cu filtre de apel – nu o decizie luată arbitrar de o instanță politizată”, a scris Alexandru Muraru, duminică pe Facebook.

Liberalul a adăugat că „ceea ce a făcut CCR cu candidatura Dianei Șoșoacă este o veritabilă execuție politică, folosind argumente subiective pentru a crea un culoar liber pentru extremismul reprezentat de George Simion”.

„Aceasta este, de fapt, esența jocului PSD: să cenzureze candidații incomozi prin metode putiniste, pentru a-și consolida controlul asupra statului și a-l propulsa pe Simion în turul doi. România trebuie să rămână ferm ancorată în democrație, cu respect pentru instituțiile independente, nu capturate și utilizate de PSD în scopuri politice. Noi, liberalii, vom face tot ce ne stă în putință pentru a dejuca acest plan toxic care amenință viitorul democratic al țării”, a mai spus Muraru.

După decizia CCR în cazul Dianei Șoșoacă, liderul PNL Iași a precizat, pe contul său de Facebook, că „planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare”, iar Curtea Constituțională „riscă să ducă în finala prezidențială cel mai pro-rus candidat, cu două interdicții internaționale”.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Parcul cu munți plutitori. Peisajul e unic din liftul ce urcă la 300m înălțime
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Boala de care suferă Anca Țurcașiu: „Nu există remediu”. Artista nu mai consumă carne de 34 de ani și a...
Film Now
A fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce...
Adevarul
Regretele unei tinere care nu găsește serviciu de 4 ani: „Dacă aș fi știut asta, nu aș fi petrecut atât de...
Newsweek
21.896 lei bonus la pensie. Ce au lucrat pensionarii cu pensie 3 ori mai mare decât au contribuit?
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...