Actualizare 21.51 „Sunt mai mult decât mulțumit, e singura decizie care putea fi luată”, a spus parlamentarul Ludovic Orban după încheierea ședinței Delegației Permanente.
„După alegerile din 2012, Victor Ponta a desființat USL, a transformat sloganul „Dreptate pentru toți” în „dreptate pentru baronii corupți ai PSD”, a spus el.
În opinia lui Ludovic Orban, „PNL nu putea sa decat sa ia decizie de a iesi dina ceasta cârdășie”.
____________________
Actualizare 21.44. Fostul președinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu, care a votat împotriva ieșirii de la guvernare, a declarat că s-a dorit o rezolvare expeditivă a situației, deși este vorba despre „o decizie grea, care ar fi trebuit analizată mai bine.”
„Sunt preocupat de ce se întâmăplă în continuare și cu PNL și cu România”, a mai spus el.
____________________
Actualizare 21.38. Aproximativ 190 de liberali au votat pentru ieșirea PNL de la guvernare. Au fost înregistrate trei abțineri și trei voturi împotrivă. Cei care s-au opus ieșirii de la guvernare au fost Călin Popescu Tăriceanu, Radu Stroe și Ioan Ghișe.
Rezoluția votată de PNL are patru puncte: ieșirea de la guvernare, demisia miniștrilor și secretarilor de stat ai PNL mâine dimineață, solicitarea demisiei lui Victor Ponta și posibilitatea ca liderii de filiale să poată păstra alianțele cu PSD sau să încheie alte alianțe.
_____________________
Actualizare 21.30. Conducerea PNL a votat rezoluția împotriva USL. Astfel, liberalii ies de la guvernare.
_____________________
Actualizare 20.40. Liderii PNL discută, în şedinţa Delegaţiei Permanente, un proiect de rezoluţie în patru puncte, care urmează să fie supus votului, privind ieşirea de la guvernare a PNL.
Proiectul prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta, potrivit Mediafax.
_______________________
„Am apreciat foarte mult prestația mediatică, e poate un pas înainte din lunga colecție de momente în care oamenii politici sunt gata să plângă, de la Băsescu-Stolojan mai departe. Nu am înțeles exact care era mesajul pentru că acolo erau niște chestiuni vagi, faptul că domnul Daniel Constantin renunță, de parcă era vorba de Ianukovici, nu mi-a spus nimic”, a spus Crin Antonescu înaintea reuniunii Delegației Permanente a PNL.
„L-am sunat pe domnul prim-ministru, mi-a răspuns. L-am întrebat dacă, până a intra în ședința noastră, avem niște date noi, cu alte cuvinte dacă domnia sa și partidul pe care îl conduce sunt dispuși să convocăm ședința Camerelor Reunite și să mergem pe formula pe care am propus-o de la bun început. Din păcate mi-a spus că nu, ceea ce m-a dus la concluzia că toată această intervenție a fost una de efect teatral și merg acum pentru a prezenta colegilor și acest element”, a mai spus șeful PNL.
„Această situație nu mai poate fi prelungită și într-un fel sau altul, se va tranșa în această seară”, a conchis Crin Antonescu.