Exclusiv Lasconi, despre revolta românilor din Leeds: Dacă mergi într-o țară unde beneficiezi și de protecție socială, te supui legilor de acolo

Data actualizării: Data publicării:
elena lasconi in studioul digi24
Elena Lasconi. Foto: Captură Digi24

Elena Lasconi a vorbit luni seara, în exclusivitate la Digi24, despre revolta românilor din Leeds. Președintele USR spune că „nimic pe lumea asta nu validează violența” și că „legea e lege”. „Dacă te duci să muncești într-o țară, și să fii și protejat, că au și protecție socială, beneficiază românii și de șomaj dacă își pierd locul de muncă, atunci trebuie să te supui legilor de acolo”.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Este un eveniment tulburător. Astăzi, foarte lăudabil intervine în poveste Protecția Copilului din România. Evenimentul este că unor familii de români de la Leeds le-au fost luați copiii de Protecția Copilului din Marea Britanie. Protecția Copilului din România spune așa - „Suntem alături de oameni, ne exprimăn înțelegerea față de durere familiei de români din Leeds ai cărei copii au fost luați în plasament, dar motivele care au stat la baza acestei decizii sunt legale și îndreptățite”. Cum e pentru Elena Lasconi? Dacă v-ar opri un locuitor al municipiului Câmpulung și v-ar întreba - „Elena Lasconi, ce e asta? Ce s-a întâmplat acolo?”. Ce i-ați spune?

Elena Lasconi, președintele USR: Vedeți, că dacă nu știi toate datele problemei... oricum, nimic pe lumea asta nu validează violența. Nimic! Absolut nimic pe lume!

Știu că am avut o situație și în Suedia. Tot cu copii care au fost luați în plasament, pentru că una dintre fetițe ar fi spus la școală că... nu știu...

Dar, legea este lege, și dacă te duci să muncești într-o țară, și ești și protejat, că au și protecție socială, beneficiază românii și de șomaj dacă își pierd locul de muncă, atunci trebuie să te supui legilor de acolo.

Nu sunt de acord cu revolta și cu violența în niciun context. Pentru că asta nu face altceva decât să crească și mai tare violența.

Cosmin Prelipceanu: Ce le spuneți celor care spun „uite, din cauza acestor români avem noi o etichetă proastă, o imagine proastă în Occident” și vor spune „a, românii au pornit această revoltă”? Chit că la ea au participat mulți din cartier, care nu erau români.

Elena Lasconi: Vă spun, am cunoscut foarte mulți oameni minunați, când eram jurnalist am făcut multe reportaje de 1 Decembrie cu oameni cu care ne mândrim și care sunt foarte respectați în străinătate, și mă mândrescu cu ei. Important este ca tu, ca român, să îți faci bine treaba oriunde te-ai afla în lume, și să te mândrești că ești român.

Și ar fi grozav dacă lucrurile ar merge bine în România și s-ar putea și întoarce, iar instituțiile să funcționeze bine, așa cum funcționează într-o țară civilizată, cum ar fi Marea Britanie.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor a fost...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Suma uriașă pe care Adele ar fi trebuit să o primească dacă și-ar fi prelungit turneul. De ce a preferat să...
Film Now
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil...
Adevarul
O țară NATO își întărește granițele: „dinți de dragon” și „arici” vor bloca eventualele invazii rusești
Newsweek
VIDEO De ce au aterizat două avioane F-35 de 110.000.000$ pe o autostradă în coasta Rusiei?
Digi FM
Dezvăluiri despre cei doi fii „secreți” ai lui Vladimir Putin. Au doar cinci și nouă ani, trăiesc în lux, dar...
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale