Exclusiv Kelemen: Nu ne vom încadra în ținta de deficit, dar nu aș elimina facilitățile fiscale. Contribuie la dezvoltarea economiei

Data actualizării: Data publicării:
Kelemen Hunor, viceprim-ministru, participă la ședința de Guvern, la Palatul Victoria din București, miercuri 16 noiembrie 2022
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu este de acord cu planurile Coaliției de a elimina anumite facilități fiscale. Foto: George Călin/Inquam Photos

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, pentru Digi24, că nu este de acord cu planurile Coaliției de a elimina anumite facilități fiscale în încercarea de a acoperi găurile de la bugetul de stat. El a mai adăugat că nu ne vom încadra în deficitul de 4,4, ceea ce va crea probleme.

Întrebat despre planurile Coaliției de a elimina anumite facilități fiscale în încercarea de a acoperi găurile de la bugetul de stat, Kelemen a răspuns că este convins că „deficitul de 4,4 nu va merge, ceea ce va crea probleme”.

„Ceea ce văd în acest moment este că deficitul de 4,4 prevăzut în legea bugetului e depășit și nu se poate respecta. Nu știu ce va face Guvernul și unde se va opri, dar sunt convins că 4,4 nu va merge, ceea ce va crea probleme. Eliminarea facilităților este o chestiune riscantă, dar nu pot eu să dau sfaturi celor care au rămas la guvernare. Eu, dacă aș fi acum în Guvern, nu aș discuta despre eliminarea facilităților nici la IT-iști, nici la constructori, nici la industria alimentară și agricultură. Sunt lucruri care pot fi, în acest moment, discutate și trebuie discutate în perspectiva anului 2024, dar cel mai important lucru este să-i protejezi pe cei care sunt vulnerabili și să asiguri o funcționare a economiei”, a explicat el.

Spre final, Kelemen a mai adăugat că „nu are datele necesare, în prezent, pentru a aduce o critică mai directă asupra deciziilor care sunt pregătite”, însă a explicat că el „nu ar umbla la acele facilități care țin în mișcare industria construcțiilor, de care au nevoie agricultorii și industria alimentară și IT-iștii”.

„S-a demonstrat că aceste sectoare funcționează așa, deci dacă funcționează așa trebuie să cauți soluții în altă parte. Fiecare poate să aibă idei, dar cei care sunt responsabili sunt cei de la PSD și PNL. S-a văzut o economie care se gripează încet, încet. Pe de altă parte, consumul scade, vrând, nevrând. Asta înseamnă că puterea de cumpărare a cetățenilor a scăzut și inflația a scăzut, ceea ce e bine. Nu sunt foarte sceptic în ceea ce privește perspectivele, dar trebuie să găsești un echilibru și să menții economia funcțională”, a conchis președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Comoara energetică a Balcanilor care stârnește Rusia și SUA. Unde zac îngropate peste două miliarde de euro
Digi FM
Ce pensie are Angela Merkel, după 16 ani la conducerea Germaniei
Pro FM
Fostul bodyguard al lui Whitney Houston, tentat să „renunțe la tot” de dragul cântăreței: „Siguranța ei era...
Film Now
Hugh Jackman, alături de fiul său, în vacanță, în Australia. Copiii actorului încearcă să se adapteze la noua...
Adevarul
Un șofer a urcat cu un BMW pe pârtie, la Borșa. Reacția internauților: „Întrebarea e ce caută oamenii cu...
Newsweek
Cu câți bani se încarcă voucherul de alimente în 2025? Ce pensie trebuie să ai ca să primești banii?
Digi FM
Sora lui Kim Jong-un, pentru prima dată în public cu copiii săi. Imagini apărute de Anul Nou, în condiţiile...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
Kevin Sorbo, protagonistul serialului Hercule, spune că a fost pus pe "lista neagră" de la Hollywood din...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025