Preşedintele, despre sesizarea CCR în cazul Kovesi: Un ministru e nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea

Data actualizării: Data publicării:
COMBO_INQUAM_TOADER_KOVESI_INSPECTIA_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Atac pe toate fronturile al preşedintelui Klaus Iohannis la PSD. Şeful statului nu este de acord ca serviciile de informaţii să fie scoase de sub autoritatea Preşedinţiei. În ceea ce privește sesizarea Curții Constituționale de către PSD în cazul Kovesi, șeful statului spune că nu există „niciun conflict şi niciun temei” și că din această sesizare „putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare”.

Iohannis trage un semnal de alarmă referitor la posibilitatea ca Partidul Social democrat să încerce să controleze politic instituţiile de forță ale statului.

Preşedintele a afirmat, miercuri, că nu există „niciun conflict şi niciun temei” pentru sesizarea Curţii Constituţionale în cazul deciziei sale de nerevocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Șeful statului spune că DNA este o instituţie cu rezultate remarcabile şi se declară convins că, dacă apar probleme, „există toate instrumentele necesare pentru a face ordine”.

„DNA este o instituţie cu rezultate remarcabile. Dacă apar probleme, sunt convins că există toate instrumentele necesare pentru a face ordine. Atunci când apar probleme, şi în toate sistemele mari apar probleme, este bine să se acioneze repede, ferm”, a declarat Iohannis, miercuri, la Parlement, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).

Şeful statului a comentat şi sesizarea Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR.

„Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă”, a afirmat Iohannis.

Despre „Legea referendumului”, Klaus Iohannis a spus că nu o va promulga în forma în care i-a fost trimisă, având nemulţumiri în legătură cu aceasta. Şeful statului a precizat că va cere şi punctul de vedere al Curţii Constituţionale a României (CCR).

„Aşa cum a ajuns acum la mine nu va fi promulgată. Am oarece nemulţumiri în privinţa ei şi voi cere opinia Curţii Constituţionale”, a declarat Iohannis.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în 4 aprilie, în calitate de for decizional, cu 195 de voturi „pentru”, 71 de voturi „împotrivă” şi 6 abţineri, Legea referendumului, trimisă la reexaminare de către preşedinte Klaus Iohannis. Astfel, aceasta urmează să ajungă din nou la preşedinte pentru promulgare în forma iniţială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri