IMUNITATE VIOREL HREBENCIUC. Procurorii spun că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor urma să beneficieze de 12 mii de hectare de pădure, prin intermediul fiului său, Andrei Hrebenciuc. Adică aproape un sfert din suprafaţă retrocedată ilegal către oamenii de afaceri cercetaţi în dosar. Rolul liderului social-democrat era clar: trebuia să intervină la Romsilva, instituţie ai cărei funcţionari luptau încă în instanţă pentru a obţine anularea retrocedării abuzive. Interceptările arată cum a ajuns gruparea la şeful instituţiei, Adam Crăciunescu.
Interceptările procurorilor anticorupţie
IMUNITATE VIOREL HREBENCIUC. Viorel Hrebenciuc: Acuma să-l folosesc pe Ilie Sârbu. Să-l calce pe cap? Eu mâine dupa-amiază la 4 jumatate vorbesc încă o dată la Bacău, să văd dacă au primit vreun semnal. Şi dacă n-a primit, te trimit la Crăciunescu, să-i spuna Crăciunescu că ştie că ai avut o discuție şi-i spune exact ce are de făcut. Ai înţeles?
Dan Bengescu: Da
Viorel Hrebenciuc: Adică, o lucrăm...
Dan Bengescu: Aşa.
Viorel Hrebenciuc: Aşa.
IMUNITATE VIOREL HREBENCIUC. Deputatul Ioan Adam ar fi fost pionul principal. Fost judecător, în momentul de faţă avocat, acesta îl reprezenta pe Ellie Vlad Sturdza, cel care a revendicat 40 de mii de hecate de teren forestier, în calitate de moştenitor. Anchetatorii susţin că acest este rudă de gradul 5 cu familia Sturdza şi nu ar fi avut dreptul la moştenire. Ioan Adam ar fi rezolvat însă această problemă. În primul rând, a apelat la soţia sa, judecător în Braşov.
O demonstreaza şi sms-urile pe care Viorel Hrebenciuc i le trimitea acestuia. Discuţiile au fost depuse ca probă la dosar. „Suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câştiga 100%! Precum şi că sută la sută fac ordine. Urât. O să le placă la toţi. O să vezi”.
IMUNITATE VIOREL HREBENCIUC. Retrocedarea pentru care DNA cere arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi pentru care este anchetat şi Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a fost investigata şi de Corpul de Control al premierului. Concluziile sunt identice cu cele ale procurorilor. Raportul inspectorilor guvernamentali, încheiat la începutul lunii septembrie, a ajuns la DNA, dar nu sub forma unei plângeri penale.