Ghiţă, despre petrecerile SRI: Băsescu era invitat, dar nu venea
Data publicării:
Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă spune că la petrecerile SRI erau invitaţi mulţi demnitari, dar unii nu veneau, dându-l exemplu pe Traian Băsescu, care „şi-a înţeles poziţia de preşedinte şi nu se trăgea de şireturi cu ei”. Ghiţă a precizat că erau şi oameni care nu erau invitaţi din diverse motive, unii dintre ei fiind neliniştiţi din această cauză, alţii nu. „Prietena noastră, Elena Udrea, nu era atât de neliniştită, pentru că se ştia protejată de preşedinte”, a mai spus fostul deputat PSD, adăugând că la astfel de petreceri el aducea lăutarii.
„Cele mai multe evenimente publice se întâmplau la vila de protocol, aşa cum are fiecare instituţie. Câteodată de la 7 şi până la 11 ne vedeam acolo, mai beam un şpriţ, mai ne dădeam cu părerea şi plecam acasă”, a spus Sebastian Ghiţă în interviul acordat jurnalistului Ion Cristoiu.
Întrebat cine aducea lăutarii la astfel de petreceri ale SRI, Ghiţă a spus că el.
„SRI-ul nu se ocupa de lăutari”, a subliniat Ghiţă.
Omul de afaceri a mai spus că erau invitaţi mulţi demnitari, dar existau şi alţii care nu erau invitaţi din diverse motive.
„Erau şi demnitari care nu erau invitaţi. Unii erau prostuţi, alţii aveau gura prea mare a doua zi, alţii nu căutau proximitatea serviciilor şi căutau proximitatea Cotrocenilor şi tot aşa. Se întâmplă multe lucruri într-o societate. Bucureştiul, din punctul ăsta de vedere, e spumos prin prisma diversităţii de relaţii”, a spus Sebastian Ghiţă.
El l-a dat exemplu pe Traian Băsescu, care „şi-a înţeles poziţia de preşedinte şi nu se trăgea de şireturi cu ei”.
Întrebat dacă cei care nu erau invitaţi erau neliniştiţi, Ghiţă a spus că unii erau îngrijoraţi şi făceau eforturi să intre în acele cercuri, dar alţii, precum Elena Udrea, nu era nelinştită, fiindcă era protejată de preşedinte.
„Unii se nelinişteau, alţii nu. De exemplu, prietena noastră, Elena Udrea, nu era atât de neliniştită, pentru că se ştia protejată de preşedinte. Alţii erau mai îngrijoraţi. Se zbăteau, făceau eforturi, se chinuiau, îşi doreau să ajungă să facă cunoştinţă la nivel de politeţe”, a explicat Ghiţă.