Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat vineri că partidul nu trebuie să răspundă ori „să dea socoteală” pentru faptele comise de un membru al său, când a fost rugată, la Digi 24, să comenteze recentul scandal în care președintele social-democrat al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins de DNA când lua mită de 1,2 milioane de lei.
„Fiecare răspunde pentru faptele sale, nu trebui să fie un partid vinovat, un președinte de partid vinovat sau un guvern, sau un coleg, pentru faptele unui alt coleg”, a spus Gabriela Firea la Digi 24. „Este o anchetă, avem justiție, se va spune clar ce a greșit, cât a greșit”, a spus senatoarea PSD referitor la colegul său de partid, Dumitru Buzatu.
Rugată să comenteze decizia prin care președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a exclus din partid pe Dumitru Buzatu, Firea a declarat:
„Nu e vorba de scuturat, e un gest normal. În momentul în care o persoană greșește, ea trebuie să-și rezolva acea problemă. Acum e vorba de justiție. Justiția să-și spună cuvântul. Datoria partidului e să aibă oameni capabili și onești pentru a crea politici publice și pentru a guverna”.
„Nu este în regulă ca partidul să dea socoteală pentru fapta individuală a fiecăruia”, a spus Gabriela Firea. „Nu trebuie să răspundem toți in corpore pentru greșeala cuiva”.
Baronul PSD Dumitru Buzatu rămâne după gratii. Instanța a respins contestația sa la măsura arestului preventiv, după ce a amânat decizia două zile la rând. În arest preventiv rămâne și expertul acuzat de luare de mită și trafic de influență în dosarul lui Buzatu.
Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie că a primit drept mită suma de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri a cărei societate efectua lucrări la drumul strategic Bârlad - Laza - Codăeşti.
Judecătorul care a decis arestarea preventivă a lui Buzatu a arătat că „lăsarea în libertate a inculpatului, pe de o parte, ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a reacționa eficient împotriva infracțiunii care face obiectul prezentului dosar”, iar, pe de altă parte, ar putea afecta buna desfășurare a urmăririi penale, având în vedere că urmează să fie audiați martori asupra cărora „inculpatul are un ascendent, fiind subordonați acestuia pe linie profesională”, adică poate influența mărturiile din dosar.
Editor : Mihnea Lazăr