Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, susține că luni, la audierile din comisiile parlamentare, va dezvălui de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020.
„Bomba din audierea mea de mâine. Aflăm de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie atât în 2019, cât și în 2020. #RomaniiTrebuieSaStie”, a scris, duminică seara, Florin Cîțu, pe Facebook.
Audierea miniștrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului începe luni și se va întinde pe parcursul a trei zile, respectiv până miercuri. Votul pentru învestirea Guvernului Orban 2, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, urmează să fie dat la 24 februarie, ora 16:00, potrivit calendarului stabilit de legislativ.
Anterior postării prin care promite, luni, devăluiri despre pensii, Florin Cîțu postase câteva date economice comparative între perioada pre-Dragnea și post-Dragnea:
„Trebuie să vă aduc aminte cum arăta România înainte să o distrugă Dragnea, Vâlcov și restul grupării PSD-iste și cum au lăsat-o când i-am dat jos.
Rata inflației în 2016 - 0,54% (ATENȚIE minus, da? ). PSD a crescut inflația la 5,40% și CEA MAI MARE rată a inflației din UE trei ani la rând.
Dobânzi în 2016 - pe termen scurt, mai puțin de un an, dobânzile erau la 0,2% (zero virgulă doi !!!), iar la termen lung, zece ani, erau în jur de 3,6%. PSD a crescut dobânzile la CEL MAI MARE NIVEL DIN UE: termen scurt 3,56% și termen lung ATENȚIE: 5,38%!!!
Prețul pentru un litru de benzină/motorină în septembrie 2017 era 4,68/4,46 lei. PSD a crescut prețul pentru un litru de benzină/motorină la peste 6 lei.
Deficitul comercial a crescut de la 10 miliarde euro la 17,2 miliarde euro. PSD a OMORÂT producția internă și exporturile și a ÎNCURAJAT importurile. Nu-i așa că în public spuneau altceva? Mint și manipulează cum respiră.
Aceastea sunt câteva efecte ale guvernării PSD. Efecte care au influențat NEGATIV TOATĂ populația României și pe care PSD trebuie să și le asume și să le explice.
PSD trebuie să le explice românilor de ce i-a sărăcit prin prețuri și dobânzi mai mari și de ce a încurajat importurile și a omorât producția internă și exporturile”, a scris Florin Cîțu.
Lista miniștrilor propuși de Ludovic Orban pentru al doilea Executiv este aceeași. Cât despre votul în plenul din 24 februarie, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că liberalii se vor abține la votul de învestire a noului Guvern. Ea a explicat la Digi24 că liberalii se vor folosi de oportunitate pentru a-și prezenta bilanțul.
Editare web: Luana Păvălucă