Ieșirile tot mai dese ale lui Traian Băsescu în mediul public asigură o oarecare reenergizare a micului ecran, consideră Emil Hurezeanu, însă când nu mai ai ce să pierzi și nu mai ai ce să câștigi, exercițiul devine foarte periculos. Comentariul analistului la Digi24 a fost prilejuit de o intervenție a lui Traian Băsescu la un post de televiziune, marți seara, în care a afirmat că trei dintre oamenii care au fost în echipa sa sunt arestaţi de către alţi trei oameni din echipa sa cu care a modernizat statul, fostul șef al statului comentând pe marginea eliberării Alinei Bica.
„Zece negri mititei și dispar unul câte unul!”, a remarcat, amuzat, Emil Hurezeanu. „Au fost în echipa dlui Băsescu, au avut funcții, pe care, bănuiesc, într-un stat democratic, le-au câștigat prin performanțe profesionale. Sigur, un președinte ”te unge”, dar e clar o afirmație teribilistă. Dl. Băsescu – dvs credeți că ține capul de afiș, eu aș spune că nu ține capul de afiș, nu mai are ce câștiga, dar nu mai are nici ce pierde. E o postură foarte ingrată, pentru că poți să faci multe prostii, aș spune. Când nu mai ai ce să pierzi și nu mai ai ce să câștigi, exercițiul devine foarte periculos”, a explicat, la Digi24, Emil Hurezeanu.
„În fine, în absolut, are dreptate, dar nu e nimic absolut. Toți pe cei care-i enumeră nu i-a făcut dl. Băsescu, nu i-a crescut dl. Băsescu, au fost și sunt înalți funcționari și demnitari ai statului român, bănuim că fără o legătură directă între favorurile pe care le octroiază Majestatea Sa, Președintele Republicii, ci pe baza meritelor personale. Unii dintre ei au greșit. Au greșit mai demult, au greșit acum. Poate n-au greșit, nu suntem la capătul drumului, ca să știm ce s-a întâmplat”, a comentat Emil Hurezeanu.
Traian Băsescu nu mai ține capul de afiș? a fost întrebat analistul.
„Dl. Băsescu este un fost președinte al Republicii – știți că în protocolul de stat al SUA (...), și o văduvă a unui fost candidat la Președinție face parte din coloana oficială a ultimului președinte în funcție înmormântat. Un fost președinte. N-am avut decât trei, a treia Republică, deci al treilea președinte al celei de-a treia Republici va rămâne în istorie. Mai ales că a fost zece ani, spre deosebire de dl. Constantinescu doar patru ani, pe când dl. Iliescu 11. A fost o perioadă importantă, au fost zece ani din viața noastră, își va ține locul în istorie. Va da numele unei străzi mici, ceva mai mari? În Ferentari sau a unui bulevard central? Mai târziu asta. Ceea ce face domnia sa acum – asigură o oarecare reenergizare a micului ecran, ca să vorbesc în termeni analogi, predigitali”, a răspuns Emil Hurezeanu.