„Nu vă agitați. Se întâmplă și în familii mai mari. E rutina unei justiții care funcționează, nu? Doamna Udrea de ce să fie imună? De ce să fie un candidat ferit de justiție, tocmai în timpul actului electoral? Domnul Ponta e aproape, cineva îi șoptește la ureche rece, rece, cald, cald.
Domnul Iohannis așteaptă termene. Aproape că cel mai liniștit ar putea să fie domnul domnul Meleșcanu, pentru că vine dintr-un serviciu în care bănuiesc că a aflat mai repede decât alții dacă are vreo problemă în justiție. Observ în această campanie electorală un amestec de tristețe și umor, dar în proporții din ce în ce mai macabre. Alegerile sunt cele mai importante, sunt instituția unei democrații. Aici se întâlnesc oamenii cu reprezentanții intereselor lor. Justiția trebuie să țină balanța dreaptă, dar există o concentrare și o intensitate a aplicării actului de justiție în aceste săptămâni, care oricât am crede noi în imparțialitatea ei... E ceva neclar. Cu ce ne confrutăm? Cu un fel de fantomă a comandantului, atingându-l pe unul sau pe altul cu sărutul morții al justiției?”, a declarat jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24.
„Haideți să ne punem în pielea lor, pentru că ei sunt reprezentanții noștri, sunt candidații democrației românești. E un fel de supraturare a motoarelor justiției, în momente neclare. Ceva nu mi-e clar, cu toată înțelegerea pe care o am față de dictonul latin „Să se facă justiție chiar dacă ar pierii lumea”. Să se facă justiție chiar dacă se aruncă în aer alegerile prezidențiale, într-o țară cu mari probleme? Senzația mea este că e un fel de supraturare a motoarelor justiției într-un moment care ar trebui menajat. Justiția nu are ceas, nu are agendă? Doamna Udrea a fost chemată într-un dosar care s-a întâmplat în 2009. Nu-i dau dreptate domnului Ponta care se erija într-o victimă”, a completat Emil Hurezeanu.