„Cei 14 domni și doamne nu reprezintă interese reale ale societății românești, ci interese de grup sau interese personale. Este motivul pentru care răspunderea lor față de alegători e mai mică față de propriile calcule, propriile performanțe, față de aranjamente, sponsori. Nu e nimic rău. Această reprezentativitate mi se pare dubioasă, neclară, nedemocratică. Ține de interese diferite”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.
Jurnalistul a precizat că o astfel de confruntare nici n-ar fi avut cum să aibă loc. „Dreapta este diluată, stânga la fel. Personalitățile sunt mai importante decât ceea ce vor să reprezinte și decât cei pe care vor să-i reprezinte”.
„În general, cum se întâmplă cu aleșii și cu alegătorii și cu cei care candidează. Cum s-a întâmplat în 1990. Candida domnul Iliescu, Rațiu, Câmpeanu și atunci exista o matrice, o situație de obiectivitate a reprezentării. Reprezentanții burghezo-moșierimii, chiar în paradigma comunistă sau încă cald comunistoidă din 1990, reprezentanții exilului liber, reprezentații burghezo-moșierimii liberalii, țărăniștii se întâlnesc cu reprezentantul comunismului pucist și vedem ce fac. Ți se pare mai degrabă normal să ai astfel de raporturi”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24.
Despre cei 14 candidați la alegerile prezidențiale 2014, Emil Hurezeanu a spus că „sunt prea multe personalități pentru o țară atât de mică și necăjită”. „Țară mică, mese puține, cum spunea regretatul Gheorghe Dinică”, a mai spus jurnalistul.