Elena Lasconi va intra în cursa internă din USR pentru prezidențiale. Ce spune primarul despre o alianță cu PNL

Data actualizării: Data publicării:
ID267673_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Elena Lasconi, noul președinte al USR Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noul preşedinte al USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că îşi va depune candidatura pentru preşedinţia României, ea precizând că trebuie să o facă cel târziu joi, pentru că pe 29 iunie în USR va fi organizat un congres, unde „funcţionează democraţia”, astfel că probabil vor avea mai mulţi candidaţi pentru funcţia de şef al statului. Primarul din Câmpulung a declarat că în opinia sa este exclus să susţină pe altcineva la alegerile prezidenţiale, arătând că este deschisă dialogului cu toată lumea care spune că e de dreapta sau de centru-dreapta. Despre o susţinere a lui Nicolae Ciucă, Lasconi a spus că nu crede că colegii ei vor vota „vreodată în viaţa lor asta”, așa cum îi cunoaşte.

„O să îmi depun candidatura, pentru că, după cum bine ştiţi, pe data de 29, sâmbătă, o să avem congres şi în USR funcţionează democraţia şi probabil că o să avem mai muţi candidaţi care vor dori să devină candidatul USR pentru funcţia supremă în stat, iar eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă. Trebuie să o fac cel târziu mâine”, a spus Lasconi, potrivit News.ro. 

Întrebată dacă îşi va da demisia, dacă nu va reuşi să aibă majoritate în Biroul Naţional, Elena Lasconi a spus că „va avea majoritate”. 

Despre faptul că unii membri ai USR nu au votat deloc la aceste alegeri interne, Elena Lasconi a explicat că „au trecut 16 zile de la alegeri, foarte din scurt”. „Acum a fost un pic mai din scurt, nu mai punem la socoteală că este şi frumos afară, de plecat la munte, la mare”, a completat aceasta.  

Lasconi a mai afirmat că are mai mulţi colegi pe lista sa pentru Biroul Permanent, printre care city managerul de la Câmpulung, Elena Marcu, pe primarul Lucian Viziteu, pe Cristina Prună, pe Radu Mihaiu, Claudiu Năsui. 

„Sunt mai mulţi oameniu pe listă, dar aici nu este vorba despre asta. (...) USR-ul este singurul partid în care se respectă cu stricteţe democraţia şi eu sunt sigură că vom putea să lucrăm împreună, mai ales într-un moment ca acesta”, a completat Elena Lasconi.  

Despre faptul că este primar la Câmpulung, Elena Lasconi a spus că a crescut o echipă în primărie şi asta vrea să facă şi în USR.  

Ea a precizat că, de când este primar, nu şi-a luat liber decât două zile, când a avut o operaţie pe coloană. 

„Am foarte multe zile de concediu de luat şi ceea ce este cel mai important (...) încă de când am devenit primar eu am crescut o echipă şi asta vreau să fac şi în USR. Pot să deleg unor oameni toate atribuţiile pe care le am, şi am început să cresc oameni care să poată să îmi ia locul (...) dacă îmbătrânesc şi să continue proiectele bune pentru dezvoltarea oraşului. Asta ar trebui să facă un lider. Eu voi fi la Bucureşti, în toată această perioadă. Îmi voi lua concediu de odihnă, pentru că am tot dreptul să fac asta”, a explicat Lasconi. 

Elena Lasconi: Sunt deschisă dialogului cu toată lumea care spune că e de dreapta sau de centru-dreapta 

Elena Lasconi a fost întrebată care ar fi viziunea partidului pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale, în privinţa unor posibile alianţe. „Singuri, părerea mea este că singuri şi trebuie să ne unim acum forţele, dacă vrem să câştigăm aceste alegeri şi eu cred cu toată fiinţa mea că se va întâmpla acest lucru, atunci ne vom pune cu toţii tenişi în picioare şi vom merge printre români, pentru că, pentru a le câştiga încredrea românilor, trebuie să fii printre ei şi să transmiţi mesaje scurte şi foarte clare. Dacă vrei să câştigi inimile românilor (...) atunci trebuie să cobori acolo unde politicienilor le este frică să coboare, acolo unde este durere, unde este foame, unde sunt câte 7 copii într-o cameră. Şi eu asta pot să fac”, a arătat ea. 

Despre o colaborare cu PNL şi o posibilă susţinere a lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, noua preşedintă a USR a spus: „Nu cred că colegii mei vor vota vreodată în viaţa lor asta, la cum îi cunosc eu şi simt spiritul acestui partid”. 

„Repet, sunt deschisă dialogului cu toată lumea care spune că e de dreapta sau de centru-dreapta, dar toate deciziile astea, ca noi să susţinem pe cineva..Eu cred că este exclus să susţinem pe altcineva la prezidenţiale”, a mai spus Lasconi. 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Satul la două ore de București unde se vorbește altă limbă. Localnicii au obiceiuri vechi de 100 de ani
Digi FM
“Prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea”. Iubirea de poveste, de 67 de ani, a Ilenei Stana...
Pro FM
Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cum arăta cu adevărat voievodul Ștefan cel Mare. Potretele cunoscute nu au nicio legătură cu realitatea...
Newsweek
Câți pensionari iau sub 1.500 lei pensie și câți au peste 5.000 lei? Ce se întâmplă la recalculare?
Digi FM
Ileana Stana Ionescu, în 3 scenete de neuitat, alături de Radu Beligan, Nicu Constantin și Ștefan...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Momentul în care un câine Husky e surprins în timp ce cânta. Imaginile sunt virale: „E chiar mai bun decât...
Film Now
În anii '90, făcea furori în „Renegatul”. Cum arată astăzi și în ce producții mai joacă Lorenzo Lamas, tatăl...
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...