„Mișcarea browniană indică mișcări foarte neclare, foarte dezordonate, care vin de nicăieri și se duc niciunde. Are nevoie o țară de asta? În niciun caz. Nu cred că românii, așa cum aleg ei de 24 de ani încoace, cu toate confuziile pe care le fac, nu cred că au parte de guvernanți foarte inspirați. Poporul nu are politicienii pe care îi merită, de care ar avea nevoie acum”, a spus Emil Hurezeanu.
Jurnalistul a vorbit și despre declarația premierului Victor Ponta, care a acuzat ambasada Statelor Unite la Bucureşti că a reacţionat total greşit atunci când a vorbit de efectul modificărilor aduse Codului Penal.
„Concluziile domnului Băsescu sunt justificate în absolut: să-și dea demisia. Nu-și dau demisia, pentru că nu sunt în situația de a-și da demisia. Nu se rup relațiile cu Statele Unite. SUA nu vor înregistra ca pe un șantaj foarte ofensator ceea ce a spus Ponta, decât ca pe una din gafele suplimentare care îi mai scurtează timpul de întâlnire cu Obama la viitoarea înmormântare. Va trebui să-l aducă și pe Schröder (n.r. Fostul cancelar social-democrat al Germaniei). Numai cu Blair nu-l mai primește la discuții pe strapontină, în picioare. În pantaloni scurți, cu Schröder, cu încă vreo doi din Est, altfel nu cred că mai merge”, a precizat Emil Hurezeanu.
Analistul politic este de părere că tensiunile din USL vor duce în curând la ruperea Alianței:
„Sciziunea din interiorul leadership-ului USL cred că se va îndrepta la începutul primăverii către o separare. Cred că de-aici încolo nu mai e loc de întoarcere în coaliție între PSD și PNL. Se vor mai întâlni, își vor mai spune lucruri, unul își va mai aminti ce a spus dimineața – dacă nu a avut somnul prea profund noaptea – celălalt nu, pentru că tocmai vine de undeva și se pregătește să le spună la sfârșitul scurtelor conferințe de presă jurnaliștilor "Mersi, pa!". Greșelile sunt totuși mari. În vârful politicii românești sunt rupturi greu de colmatat, clivaje greu de sudat, niște șanțuri care se vor adânci”.