Jurnalistul a analizat comportamentul partidelor care compun USL, pe măsura apropierii datei alegerilor prezidențiale.
„Aceste partide pe măsura apropierii alegerilor prezidențiale s-au ocupat din ce în cemai puțin de programul de guvernare și au privilegiat conflictualitatea, cu gândul la sporirea șanselor electorale ale candidaților prezidențiali virtuali”, a explicat Emil Hurezeanu.
„Dintr-un singur candidat prezidențial USL, uns cu prea multă vreme înainte de soroc pentru ca visul să fie adevărat, deci de la domnul Antonescu, s-a ajuns la deschiderea posibilităților pentru PSD, care s-a văzut în situația să aibă propriul candidat.Domnul Antonescu și-a dat seama că există un astfel de pericol și, îndată ce s-a făcut toamnă, a adoptat postura cavalerului singur: adică nu Roșia Montană, nici aia, nici aia”, a adăugat jurnalistul.
Emil Hurezeanu a observat că „în mai multe împrejurări, domnul Antonescu a făcut figură aparte”. „Încearcă, de 5-6 luni, să-și creeze un rol distinct, nu doar ca posibil candidat al alianței, ci ca posibil candidat prezidențial al dreptei, al centrului-dreapta, destul de redutabil și de diferențiat de orice posibil candidat prezidențial al stângii, deci inclusiv din propria coaliție”, a spus Emil Hurezeanu.