„În interior, având în vedere experienţele proaste pe care le-am făcut între alegeri și chiar pe fundalul unor rezultate majoritare, ar trebui ca într-un an cu două alegeri, europarlamentare și prezidențiale, să funcționeze o formă de autosupraveghere intensă a politicienilor, care să se poate transforma chiar și într-un nou pact de coabitare – tacit, că nu ne mai trebuie discuții despre pact la miezul nopții pe două pagini”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.
El consideră că politicienii din USL au ratat anul 2013.
„Nu a fost un an al izbânzilor celor 70%. Să fie 2014. În definitiv, alegerile europarlamentare au rolul lor dar nu trebuie să concentreze atenția, să fie un pretext de nouă război. Și alegerile prezidențiale să nu fie un pretext de nouă război. Domnul Băsescu, care a polarizat pe bună dreptate în mod exagerat zece ani, se retrage. Deci, fără război în 2014, fără război politic intern. România n-ar mai suporta. La umbra acestor războaie nu crește nimic, se usuca și ce mai e. Încă 30 de kilometri de autostradă... dacă mai aud asta înc-un an... alunecă pământul acolo, aia de la Pungești nu, aia nu, aia nu. Demonstrațiile vor fi de zece mii, de 100.00 de oameni și vor striga de zece ori mai multe lozinci. Oamenii vor fi de o sută de ori mai opuși unor lucruri. Reconciliere, dar nici nu trebuie. Pace socială, două-trei proiecte de bază duse la capăt și absența certurilor. Dacă tot nu facem nimic în peisajul țării, cel puțin să nu ne certăm. Aproape că vrei o țară liniștită care nu produce nimic, decât o țară profund nervoasă, exasperată, în criză de isterie în fiecare zi prin politicienii ei, care oricum nu produce nimic”, a subliniat analistul politic.
Acesta afirmă că principala contribuție în politica internațională ar fi „împăcarea noastră, transformarea noastră într-o țară care nu sperie prin Evul mediu întârziat pe care-l admiră doar prințul Charles”.
„Să-l admire în cărțile de istorie, să depășim Evul mediu chiar cu riscul de nu-l mai vedea pe prințul Charles prin Transilvania”, a punctat el.