A doua candidatură depusă de Diana Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de BEC

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - BEC - DEPUNERE CANDIDATURI - SOS - 30 SEP 2024
Diana Șoșoacă, la BEC Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Biroul Electoral Central a respins, duminică seară, înregistrarea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, a doua încercare a președintei SOS, după ce CCR a scos-o din cursa către Cotroceni. Diana Șoșoacă a reacționat la scurt timp, printr-un mesaj postat pe Facebook, în care susține că „AUR=PSD=UDMR”, iar „USR și PNL joacă teatru”.

ACTUALIZARE 22.13: BEC a emis un comunicat oficial în care arată că a respins candidatura nouă depusă de Șoșoacă la prezidențiale. „BEC a respins ca inadmisibilă solicitarea”, scrie instituția la finalul comunicatului.  Decizia poate fi consultată AICI. În hotărâre, BEC spune că e inadmisibilă înregistrarea unul dosar de candidură la prezidențiale și invocă, printre altele decizia Curții Constituționale.

ACTUALIZARE 20.18: Biroul Electoral Central a respins a doua candidatura a Dianei Șoșoacă, anunță Digi24, citând surse oficiale. Urmează ca instituția să anunțe oficial această decizie. Potrivit surselor Digi 24, BEC a catalogat drept „inadmisibilă” candidatura lui Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a reacționat la scurt timp, printr-un mesaj postat pe Facebook, în care susține că „AUR=PSD=UDMR”, iar „USR și PNL joacă teatru”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 13.50: „Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23,50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24,00, iar dânsa a depus la 23,50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături. Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18,00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă”, a spuspreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, citat de Agerpres.

Știrea inițială: Nu este clar dacă a depus un nou dosar sau dacă este vorba despre același, cu aceleași semnături de susținere.

Biroul Electoral Central se întrunește astăzi, de la ora 18.00, pentru a examina dosarul de candidatură al Dianei Șoșoacă.

Peste două zile se încheie termenul de depunere a contestațiilor față de candidaturile înscrise la BEC pentru alegerile prezidențiale.

După această perioadă, candidaturile care nu sunt invalidate de Curtea Constituțională vor rămâne oficiale.

Judecătorii Curții Constituționale au respins, sâmbătă, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă.

Printre motivele pentru care magistrații CCR au respins candidatura Dianei Șoșoacă se numără și declarațiile făcute de aceasta. Mai exact, afirmațiile ei arată lipsă de atașament față de Constituție, spun judecătorii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
Digi FM
Cine este Cristina, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță și cu ce se ocupă. Cei doi au fost împreună mai bine...
Pro FM
Mama lui Sean „Diddy” Combs, primele declarații despre acuzațiile care i se aduc fiului ei: „Pare un linșaj...
Film Now
Eva Longoria, criză de râs pentru că fiul ei nu se mai lăsa dus de pe covorul roșu. La costum, cu freza...
Adevarul
Explicațiile lui Toni Greblă cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă de către BEC: „Nu se poate...
Newsweek
Se dau bani în plus la pensie pentru perioade asimilate și necontributive. Casa de Pensii anunță
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Nicole Kidman, apariția care i-a îngrijorat pe fani. Actrița, mai slabă ca niciodată, la câteva săptămâni de...
UTV
Mario Fresh a confirmat despartirea de Alexia Eram. „A fost o decizie dificila pentru amandoi”