Ponta: Lacrimile de crocodil ale doamnei Lasconi și ale PNL-iștilor pentru Șoșoacă sunt exact ca lacrimile lui Băsescu după Stolojan

Data publicării:
victor ponta
Victor Ponta. Foto: INQUAM Photos/Silviu Filip

Victor Ponta a vorbit la Digi24 despre cazul Dianei Șoșoacă, căreia i-a fost respinsă candidatura la președinție, și spune că dacă era „judecător la CCR, aș fi votat împotriva excluderii unui candidat, fie că e vorba de Șoșoacă,” însă „nu poți să faci politică în România și într-o țară europeană spunând ce mult îl iubești pe Putin, Rusia și că te-au dat jos jidanii.” Politicianul a criticat și reacțiile Elenei Lasconi și ale unor PNL-iști în cazul Șoșoacă.

„Eu am o poziție foarte clară și care e în minoritate, dar tot mi-o susțin. Nu vorbesc nici în numele lui Ciolacu, sau al PSD, vorbesc în numele lui Victor Ponta, cel care în 2012 a văzut că o decizie CCR care a spus că Traian Băsescu redevine președinte, deși au votat 7,4 milioane de români la referendum. Am respectat-o, nu mi-a plăcut. Ce m-a supărat acum sunt 2 lucruri. În primul rând, cei care erau atunci în PDL, acuma se numesc PNL, și foarte mulți USR-iști care plâng toți cu lacrimi de crocodil după Șoșoacă, zici că sunt îndrăgostiți, atunci ne explicau că trebuie să respectăm decizia CCR-ului. Eu cred că trebuie să respectăm întotdeauna. Dar plânsetele astea, lacrimile de crocodil ale doamnei Lasconi, ale PNL-iștilor, exact ca lacrimile lui Băsescu după Stolojan. Doi. Cred foarte tare în libertatea de limbaj, dar nu poți să faci politică în România și într-o țară europeană spunând ce mult îl iubești pe Putin, Rusia și că te-au dat jos jidanii. Mi se pare inacceptabil. 

Dacă eram judecător la CCR, aș fi votat împotriva excluderii unui candidat, fie că e vorba de Șoșoacă. Ipocrizia și lacrimile de crocodil ale celor care o dată zic că e foarte bună decizia CCR. Dacă era un PSD-ist în situația asta, doamna Lasconi și cu PNL-iștii ar fi zis că foarte bine, e democrație. Dacă acum s-au îndrăgostit de Șoșoacă, să o pună pe Șoșoacă candidata PNL-ului,” a declarat Victor Ponta.  

Președinta SOS România, Diana Șoșoacă, i-a adus un omagiu fostului lider legionar Corneliu Zelea Codreanu și făcut un îndemn la antisemitism, după ce Curtea Constituțională i-a blocat candidatura la alegerile prezidențiale.

Derapajul Dianei Șoșocă vine după ce Curtea Constituțională i-a invalidat candidatura la președinție. Printre motivele pentru care magistrații CCR au respins candidatura Dianei Șoșoacă se numără și declarațiile făcute de aceasta. Mai exact, afirmațiile ei arată lipsă de atașament față de Constituție, spun judecătorii.

Motivarea deciziei CCR este așteptată astăzi.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
Digi FM
Cine este Cristina, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță și cu ce se ocupă. Cei doi au fost împreună mai bine...
Pro FM
Mama lui Sean „Diddy” Combs, primele declarații despre acuzațiile care i se aduc fiului ei: „Pare un linșaj...
Film Now
Eva Longoria, criză de râs pentru că fiul ei nu se mai lăsa dus de pe covorul roșu. La costum, cu freza...
Adevarul
Explicațiile lui Toni Greblă cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă de către BEC: „Nu se poate...
Newsweek
Se dau bani în plus la pensie pentru perioade asimilate și necontributive. Casa de Pensii anunță
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Nicole Kidman, apariția care i-a îngrijorat pe fani. Actrița, mai slabă ca niciodată, la câteva săptămâni de...
UTV
Mario Fresh a confirmat despartirea de Alexia Eram. „A fost o decizie dificila pentru amandoi”