Dacian Cioloș, mesaj pentru membrii PLUS și USR: Vom fi credibili doar dacă continuăm să consolidăm proiectul

Data actualizării: Data publicării:
dacian-ciolos-mesaj-facebook

Dacian Cioloș a transmis joi seară un mesaj, pe pagina de Facebook, membrilor Alianței USR PLUS, în contextul tensiunilor apărute între cele două partide. El a menționat scorul de la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie și a precizat că cele două partide nu trebuie să intre în pielea politicienilor care îi văd pe ceilalți oameni ca pe niște alegători. De asemenea, președintele PLUS a făcut apel la consolidarea alianței.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

S-a speculat mult în ultimele zile despre ce o să facem noi în alianța dintre PLUS și USR și ce nu o să facem. Aș vrea să vă spun astăzi câteva lucruri. Rezultatul de duminică este al nostru, cu bune și cu mai puțin bune. Cu bune, pentru că am confirmat încă o dată că suntem o forță politică importantă și devenim un concurent serios pentru partidele vechi. Și cu mai puțin bune pentru că, hai să fim sinceri, simțeam cu toții că puteam ceva mai mult la alegerile astea prezidențiale. Dar acum trebuie să ne asumăm rezultatul și să căutăm să-l înțelegem și să tragem cât mai repede câteva învățăminte din el. Și mai ales haideți să nu dăm vina pe electorat, pe media sau pe, eu știu, pe alții, să nu ne uităm în curtea altora. Avem responsabilitatea propriilor acțiuni politice”, spune Dacian Cioloș. 

El adaugă că „trebuie să avem forța și înțelepciunea să învățăm din ele și să demonstrăm că avem maturitatea să le gestionăm”.

„Și pentru că tot vorbeam de electorat, eu cred că este important să nu uităm că am făcut aceste partide venind din rândul oamenilor și pentru a-i reprezenta pe ei. Să nu intrăm prea repede în pielea politicienilor care îi văd pe semeni doar ca alegători. Pentru că văd tendința asta în ultimele zile. Deja suntem noi politicienii și ei alegătorii și le analizăm comportamentul. Riscăm în felul acesta să ne pierdem prea repede în detaliile astea de partid și să uităm de ce am intrat de fapt în politică”, a subliniat el.

„Datorăm celor care au încredere în noi, din țară și din diaspora, o ofertă politică clară. Fără ambiguități, fără inconsecvențe și chiar fără dubii ideologice atunci când unii vor să știe ce resporturi ne împing să facem anumite propuneri de politici publice sau de măsuri de guvernare. Și cred că putem obține o astfel de ofertă clară doar dacă suntem uniți în acțiunile noastre politice și doar dacă o să continuăm să consolidăm proiectul acesta comun dintre PLUS și USR. Doar în felul ăsta o să fim credibili”, a menționat Cioloș.

Fostul premier a mai spus că o parte dintre conflicte izvorăsc din orgolii: „Avem membri și simpatizanți care au înghețat de frig în ianuarie 2017 și care au luat, la propriu, bătaie sau care au fost gazați în 2018. Și toate acestea doar ca să spună stop partidelor politice vechi și ca să ne deschidă nouă calea pentru un nou mod de a face politică în România. Hai să le demonstrăm că sacrificiile astea pe care le-au făcut nu sunt inutile. Hai să avem înțelepciunea să gândim dincolo de interesele personale, de candidaturi, de funcții publice și de cum vedem noi lucrurile acestea”.

Hai să fim sinceri, că nu modul în care ne împărțim noi sau nu funcțiile și locurile pe listă e cel care trebuie să ne ghideze nouă deciziile. Hai să vedem ce putem face mai bine pentru ca cei care și-au pus încrederea în noi să nu și-o piardă”, a subliniat Dacian Cioloș.

Trebuie să facem lucrul ăsta în ambele partide și apoi să discutăm pașii pe viitor, pe baze clare și asumate”, a adăgat el, precizând că la PLUS vor fi făcute dezbaterile „pe cât de repede posibil”.

Cioloș a mai spus că vrea să evite speculațiile de pe Facebook și din presă: „O să ne formulăm pozițiile în mod public, deschis și transparent”.

În final, liderul PLUS le-a transmis colegilor săi să nu uite de unde au început și care a fost scopul: „Să nu confundăm scopul cu mijloacele”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri