Miniştrii români comunică intens pe reţelele de socializare. Întâlnirile premierului Mihai Tudose sunt minuţios documentate pe pagina sa oficială. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, postează imagini din vizitele pe şantier, iar cel al Agriculturii, Petre Daea, face live-uri din lanurile de porumb şi floarea soarelui.
De la începutul lunii, de când şi-a lansat pagina de Facebook, ministrul Petre Daea este cel mai activ oficial de pe internet.
Radu Delicote, specialist în comunicare politică: Vrea să arate un element de down-to-earth, de om simplu care știe să fie alături de oameni.
Foarte activ pe reţelele de socializare este şi ministrul Răzvan Cuc. Fidel promisiunii că îşi va muta biroul pe şantier, ministrul postează mesaje după fiecare discuţie cu drumarii.
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Iarna nu lucrăm, că nu ne permit normativele, vara avem caniculă şi atunci nu mai lucrăm deloc. Găsiţi numai scuze, eu nu le mai tolerez!
Radu Delicote: Domnul Cuc ar trebui să folosească această pagină reprezentând ministerul.
Olguta Vasilescu, ministrul Muncii: Contul îl administrez eu, tot ce scriu acolo îmi asum.
Lia Olguţa Vasilescu postează deopotrivă comunicate oficiale, filmuleţe amuzante văzute pe internet, dar şi opinii personale, unele controversate.
Radu Delicote, specialist în comunicare politică: Când reprezinți o instituție-cheie la nivel național, anumite postări și mesaje ar trebui să dispară cumva sau să fie doar pentru un anume set de prieteni, nu publice.
Premierul Mihai Tudose şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, sunt un model de comunicare corectă în social media, spun specialiştii.