Decizia actorilor de a susţine protestele magistraţilor este minimalizată la vârful PSD. Actorul Florin Călinescu se plânge că „oameni care ridică săli întregi în picioare au devenit actorași” pentru partidul de guvernamânt. Şeful Comisiei parlamentare de control asupra SRI, Claudiu Manda, reacţionează ironic, spunând că la următoarea schimbare a legii vor fi consultaţi nu doar actorii, ci şi studenţii de la Litere.
Claudiu Manda: Ar trebui să consultăm și asociațiile de pensionari și sindicatele studenților și studenții de la Litere atunci când intenționăm să schimbăm legislația.
Reporter: Toți reclamă că nu se respectă voința cetățenilor.
Claudiu Manda: Tocmai. Ar trebui ca la orice modificare de legislație să înceapă să consulte toți actorii, sindicate studențești, minerii, din zona sanitară...
Reporter: Nu ar trebui să fie consultați magistrații când se fac modificări în justiție?
Claudiu Manda: Nu credeți că au fost consultați magistrații?
Reporter: Nu au fost, tocmai de aceea sunt proteste.
Claudiu Manda: Eu cred că vă interesează punctul meu de vedere, nu să mă certați.
Reporter: Nu vă cert, dar spuneți altceva decât realitatea.
Claudiu Manda: Legile justiției, spre exemplu, cele 3, au fost făcute cu consultări și din partea CSM și din partea asociațiilor magistraților.
Reporter: CSM a dat aviz negativ.
Claudiu Manda: Pot să îmi exprim și eu punctul de vedere?
Reporter: Păi spuneți că au fost consultați, dar CSM a dat aviz negativ.
Claudiu Manda: Au venit inclusiv cu propuneri de amendamente, majoritatea amendamentelor însușite la cele trei legi au venit din zona organizațiilor profesionale. Spre deosebire de ordonanța Prună, în care nu-mi aduc aminte să fi consultat pe cineva.
Reporter: De la ce asociație profesională a venit propunerea de a înființa secția specială?
Claudiu Manda: Întrebați-l pe dnul Florin Iordache.