Ciucă face prima analiză militară de când a început războiul din Ucraina: „Putin nu are capacitatea de a proteja teritoriul” Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
ID262208_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Nicolae Ciucă face analiza războiului din Ucraina Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, analizează într-o postare pe Facebook consecințele incursiunii trupelor ucrainene pe teritoriul Rusiei. Până acum, fostul prim-ministru și ministru al Apărării a stat departe de subiectul războiului de la graniță, rezumându-se la declarații generale prin care a condamnat invazia Rusiei în Ucraina.

Nicolae Ciucă arată într-o scurtă analiză publicată duminică ăe Facebook că „elementul-surpriză este o componentă a oricărui război” și punctează că recenta incursiune a armatei ucrainene în regiunea rusă Kursk poate schimba „percepția publicului asupra evoluției unui conflict armat”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit fostului ministru al Apărării, recentele evoluții ale războiului dintre Ucraina și Rusia arată trei elemente importante.

„În prezent, nu știm care sunt obiectivele strategice vizate de inițiatorii unei asemenea acțiuni tactice neașteptate și nu mă voi hazarda în a face speculații pe această temă. Dar indiferent de ceea ce speră conducerea armatei ucrainene să obțină prin această ofensivă, ultimele zile ne-au arătat trei lucruri importante”, punctează Nicolae Ciucă în postare.

Liderul PNL susține că armata lui Vladimir Putin „nu are capacitatea de a proteja teritoriul, iar președintele are probleme de conducere a țării”.

„Forțele ucrainene avansează în interiorul teritoriului rusesc, iar armata rusă, dincolo de slăbiciunile dovedite, nu poate da o replică pe măsură. Acest lucru în sine este o lovitură aplicată imaginii Rusiei, dar mai ales moralului armatei și încrederii populației în actuala conducere”, susține Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă mai arată că prin incursiunea din regiunea Kursk armata ucraineană a reușit „o performanță deosebită”: „Structurile de planificare militară ucrainene și serviciile secrete au reușit o performanță deosebită în aceste timpuri: să proiecteze și să pună în practică o asemenea acțiune ofensivă, fără ca vreo informație sau intenție să fie devoalate”.

Președintele PNL face referire și la echipamentele militare occidentale primite de Ucraina și susține că acestea „chiar fac o mare diferență în teren și permit ucrainenilor să aplice soluții la care nimeni nu s-ar fi putut aștepta vreodată”.

Nicolae Ciucă vine și cu un mesaj pentru președintele Vladimir Putin, despre care spune că este unul „limpede și clar”.

„Cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă la un moment dat și la el acasă. Din păcate, singurul limbaj pe care dictatorii îl înțeleg este demonstrația de forță”, susține Nicolae Ciucă.

Editor : Andreea Rubica

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...