Video Ciolacu îl ironizează pe Boloș, după propunerea de a micșora plafoanele de plăți ale datornicilor: „Ministrul spune lucruri trăsnite”

Data actualizării: Data publicării:
ID255642_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu l-a ironizat miercuri pe ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Întrebat despre propunerea prin care firmele cu datorii la stat ar fi afectate de plafoane mai mici la plățile zilnice în numerar, premierul a spus despre Boloș: „copiii spun lucruri trăsnite”.

Premierul Marcel Ciolacu: „Nu va mai trece nimic prin ședința de Guvern până nu închide toate discuțiile cu mediul de afaceri și cu cei implicați. După urmează să discutăm în Coaliție și apoi luăm decizia în guvern. Mi se pare un lucru cât se poate de corect. În ceea ce privește plafoanele... Nu știu dacă mai e acea emisiune celebră cu «copiii spun lucruri trăsnite». Câteodată și ministrul Finanțelor spune lucruri trăsnite”.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Dl prim-ministru și dl Ciucă au solicitat aceste întâlniri cu mediul de afaceri. Pe data de 29 iulie am avut o primă întâlnire

Am pus proiectul în consultare publică până pe 19 august, perioadă în care mediul de afaceri poate să facă observații.

Mai avem o întâlnire pe 26 august pentru a definitiva forma cu care ne vom duce în coaliția de guvernare.

Este opțional, nu este un instrument obligatoriu.

Intenția e să devină funcțional la 1 iulie 2025. Este, de asemenea, un termen stabilit cu mediul de afaceri și convenit pentru a intra în vigoare”.

Ministerul Finanțelor a pregătit legislația pentru introducerea CNP-ului fiscal pentru cumpărături online, un proiect în acest sens fiind publicat pe site-ul instituției în dezbatere publică. Acesta va purta denumirea de Număr de Identificare Digitală (NID).

De asemenea, potrivit HotNews, Ministerul propune propune micșorarea plafoanelor existente în vigoare privind operațiunile de încasãri și plãți în cazul debitorilor care au înființate popriri asupra disponibilitãților bãnești, pânã la emiterea deciziei de ridicare a acesteia, având în vedere gradul scãzut de recuperare a datoriilor, ca urmare a faptului cã lichiditãțile financiare ale acestora nu se ruleazã prin conturile bancare.

Boloş a afirmat, săptămâna trecută, că „este un lucru de normalitate ca impozitele şi taxele datorate bugetului să fie achitate”, el explicând că acei contribuabili care au datorii la buget şi poprire pe conturi ar putea avea limitări în tranzacţiile pe care le fac cu bani numerar până la plata debitelor către buget.

„Poţi să faci plăţi, în numerar, dar până în limita a 5.000 de lei pentru marii contribuabili, 2.500 pentru contribuabilii mijlocii şi 1.000 de lei pentru contribuabilii mici, dar acea limită pe care o ai este doar e perioadă în care au poprirea. Dacă ţi-ai plătit impozitele şi taxele, şi se ridică această limită, pot să facă în continuare plăţile în numerar, fără niciun fel de problemă”, a adăugat Marcel Boloş.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu