Ciolacu: Când ţipă câte unul la TV sau în Parlament, trebuie să i se spună clar că România se prăbuşeşte fără fondurile europene

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii
Marcel Ciolacu, premierul României. Foto: Facebook / Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că atunci când ţipă câte unul pe stradă, sau la TV sau în Parlament, trebuie să li se răspundă foarte clar că România se prăbuşeşte dacă nu mai are acces la fondurile europene şi dacă nu implementează reformele UE. El a menţionat că oamenii politici trebuie să fie mai serioşi, mai uniţi, iar forţele democratice trebuie să fie o voce unitară în afara României, mai ales în interiorul UE.

„Eu, ce îmi doresc în primul şi în primul rând este o normalitate europeană. Încă ne chinuim să găsim politic acea stare care să creeze o normalitate în România. Calea cu populismul, calea cu trebuie să mergem la Bruxelles, să batem cu pumnul în masă ca să obţinem a numite lucruri sau să ne facem auzit, sau să facem vreun miting în faţă la Comisie, la Consiliu, nu reprezentă pe nimeni şi nu reprezintă un popor precum România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu într-o dezbatere, potrivit News.ro.

El a precizat că „oamenii politici trebuie să fie mai serioşi, mai uniţi, iar forţele democratice speră că au înţeles, după aceşti 30 şi ceva de ani de democraţie, că trebuie să fie o voce unitară în afara României, mai ales în interiorul UE unde până acum prea mult timp am stat într-o defensivă”.

„Întotdeauna ne-am dus cu lecţiile nepregătite, fără să ştim foarte clar ce ne dorim şi pe urmă am încercat să reparăm cu toţii ceea ce noi singuri ne-am asumat şi am semnat în faţa Comisiei. Acest lucru trebuie să înceteze, disputele politice, între forţele democratice, trebuie să se desfăşoare pe teritoriul României. Avem o justiţie consolidată, o democraţie consolidată şi trebuie să intrăm într-o zonă de construcţie pentru România”, a subliniat şeful Executivului.

Premierul a menţionat că întotdeauna când se vorbeşte despre PNRR, este întrebat de stadiul finanţărilor, fondurilor, pentru că ele ne aduc un nivel de trai mai ridicat, dar „cea mai importantă componentă din PNRR sunt reformele”.

„Sustenabilitatea economică a României, în acest moment, se bazează pe fondurile europene. Când ţipă câte unul pe stradă, sau la TV sau în Parlament, trebuie să le răspundem foarte clar că România se prăbuşeşte dacă nu mai are acces la fondurile europene şi dacă nu implementează reformele UE. Cu toţii ne-am dorit o ţară ca afară, eu sunt unul dintre cei care la aderare şi după revoluţie cel mai important lucru a fost să merg în afară”, a adăugat Ciolacu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Celine Dion are 13 frați și surori. Cum arată familia ei, care i-a insuflat dragostea pentru muzică
Film Now
Cine este Emanuel Pârvu, regizorul filmului “Trei kilometri până la capătul lumii”. Pelicula a fost inclusă...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(VIDEO) P Diddy isi cere scuze dupa publicarea unei inregistrari video in care isi loveste fosta iubita. “Am...