Ce spunea Dragnea, în septembrie 2016, despre plafonarea indemnizației pentru mame
Data actualizării: Data publicării:
În toamna anului trecut, după ce Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Dragoș Pâslaru, arăta că 0,2% dintre beneficiarii indemnizației pentru creșterea copilului consumă o treime din bugetul alocat, președintele PSD sugera că urmează scăderea acestora și promitea că „PSD o să le readucă la valoarea corectă”.
„Dintre toate problemele care sunt de rezolvat în România, actualul guvern a ales să evidențieze că indemnizațiile pentru creșterea copiilor sunt cam mari?!!!! Să fie oare o greșeală a acestui Guvern neserios? Sau este chiar parte din programul lor de guvernare să le scadă? Indiferent care variantă este, vă asigur că, din decembrie, PSD-ul o să le readucă la valoarea corectă. Le-am crescut după ce Băsescu le-a tăiat în 2012 și o vom face din nou!”, declara Liviu Dragnea, într-o postare pe contul său de Facebook, în septembrie 2016.
Mesajul de natură să le liniștească pe mame era însoțit de o fotografie în care șeful PSD apare pupând un bebeluș și făcea trimitere la o știre despre statistica Ministerului condus de Dragoș Pâslaru.
Acum, la circa șapte luni de la acel moment, într-un document al Guvernului Grindeanu apare, pe lângă alte măsuri, și posibilitatea plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului. „În vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestații sociale ar fi oportună plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului la un nivel maxim cuprins între 5.000 - 10.000 lei, dar și introducerea cardului social de beneficii”, se arată în documentul aprobat de Guvern la sfârșitul săptămânii trecute.
Pe lista măsurilor destinate încadrării în deficitul de 3% din PIB, apar și reducerea cu până la 10% a cheltuielilor cu funcționarea instituțiilor publice, majorarea accizei la țigări și introducerea obligației de plată, de la 1 iunie 2017, a contribuțiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe țară pentru salariații cu timp parțial de muncă.