Video "Malsprasi"-ul lui Ciolacu și cartea lui Ciucă, marile teme ale guvernării. Pe ce au ajuns să se certe PNL și PSD

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu si ciuca la BEC
Cartea lui Nicolae Ciucă pune pe jar Coaliția FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Coaliția joacă totul pe o carte. Mai exact, pe cea a lui Nicolae Ciucă, în urma căreia a izbucnit scandalul cu premierul Marcel Ciolacu. Liderii din cele două partide aflate la guvernare au trecut la atacuri fără precedent și și-au aruncat acuzații grele. Dacă sociali democrații au ieșit cu critici la adresa viitoarei cărți a șefului PNL, liberalii s-au luat de încercarea eșuată a premierului de a rosti cuvântul „malpraxis”.


După schimbul de replici acide dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă în contextul cărții liderului PNL, mai mulți social-democrați au ieșit la rampă. Deputatul PSD Marian Mina, de exemplu, l-a luat la țintă pe Rareș Bogdan.

„Rareș iar a schimbat rujul sau pastilele și îi provoacă reacții adverse”, a transmis Marian Mina pe Facebook.Reacţii au venit şi de la deputatul Daniel Suciu, și Gheorghe Şoldan, cel care a câştigat Consiliul Judeţean Suceava.

„Doamne iartă-mă, dar cât e de penibil să ne fluture alde Rareș Bogdan&compania mirajul unei cărți care vaschimba destinul tării! De cartea promovată cu 2 milioane de euro pe panouri gigant (a se citi ostașul) ne lovim vizual în toate cotloanele patriei, dar să stăm liniștiți: bănuții obținuți din vânzarea foiletonului către românii fierți pe lectura despre carismaticul ostaș vor merge spre cauze nobile! Măi oameni buni, dacă tot sunteți azi la Bistrița, învățați o zicală de-a locului: “Mai puțin deșteptul nu e prost destul dacă nu-i și fudul. Sau prostia și domnia se plătesc”, susține social democratul pe Facebook.

Dacă primul îl atacă la rândul său pe Rareş Bogdan, Şoldan şi-a îndreptat atenția asupra lui Gheorghe Flutur

„Un om laș în slujba țării. Acesta este domnul Ciucă, cel care plătește alte milioane din bani publici ca să se cațăre pe cadavre sperând că asta îl va duce în turul doi. Acest Balzac cu trese închipuit din PNL uită că îl ține în brațe pe însuși domnul Flutur, cel care s-a dat MEDIC în plină pandemie ca să se vaccineze cu nesimțire peste rând, în timp ce oamenii mureau pe capete în Suceava. Lăsați lecțiile, domnule Ciucă! Ia vedeți cum stă domnul doctor mincinos Flutur cu jurământul lui Hipocrate! De asta ați pierdut la Suceava. De asta veți pierde și la parlamentare și la președinție. Pentru că sunteți lași, răi și ipocriți.PS: Ciucă nu a publicat cartea, pentru că nu a reușit să citească, în două luni, cele 100 de pagini scrise de alții”, atacă și Gheorghe Șoldan pe Facebook.

Reacția liberalilor nu s-a lăsat însă așteptată, iar aceștia l-au atacat în cascadă pe Marcel Ciolacu. Ei au amintit de o gafă pe care premierul a făcut-o joi, într-un discurs.

„Noi vorbim despre niște medici care trebuie să salveze vieți, nu să omoare oameni. Mai ales nu vorbim de un omor accidental sau de malsprasis””, a declarat Marcel Ciolacu, care a dorit să spună de fapt malpraxis.

Primul care a menționat gafa liderului PSD a fost chiar Nicolae Ciucă. El a fost urmat apoi de alți lideri din PNL.

„Cel mai grav Malprasi al PSD este faptul că Marcel Ciolacu îl ține în brațe pe ministrul Rafila”, a scris pe Facebook Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor.

O critică la adresa premierului a făcut și deputatul PNL Alexandru Muraru, care îl acuză de lipsă de empatie față de victimele de la Spitalul Pantelimon din Capitală.

„Atacurile PSD la adresa Partidului Național Liberal, dar mai ales ironiile lui Marcel Ciolacu, sunt făcute doar pentru a deturna atenția de la ministrul Rafila și nenorocirile din Spitalul Pantelimon. În loc să se ocupe de tragediile din sănătate, preferă să facă glume și să atace. În loc să ofere soluții, se ascunde în spatele retoricii agresive, încercând să distragă atenția de la eșecurile sale evidente. Menajându-l pe ministrul Sănătății, premierul Ciolacu se face complice la cele descoperite în Spitalul Pantelimon. Marcel Ciolacu nu doar că apără abuzatorii sexuali din universități, așa cum a declarat public în cazul SNSPA, dar lipsa de empatie față de victimele de la Spitalul Pantelimon și familiile acestora este pur și simplu revoltătoare, în aceeași notă cu fuga de răspundere a ministrului Rafila”, susține liberalul Alexandru Muraru pe Facebook.

Scandalul dintre PSD și PNL a pornit de la cartea nelansată, dar intens promovată a lui Nicolae Ciucă. În ultimele zile, Marcel Ciolacu a ironizat în repetate rânduri volumul liberalului. Cei doi lideri ai coaliției și-au lansat cele mai dure acuzații de la formarea Coaliției.

Editor : Andreea Rubica

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Când a fost inventată prima băutură alcoolică din lume. Era groasă, aromată și semăna cu o băutură preferată...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville