„Până la urmă, democraţia şi funcţia pe care o asigură Parlamentul, de control asupra Executivului, pare să fie înfrântă câteodată numai pe baza unor suspiciuni rezonabile, care să nu se confirme”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax, argumentând cu „o situaţie ipotetică".
„Pe baza unor suspiciuni rezonabile, un procuror de caz atribuie primului-ministru calitatea de suspect, ceea ce declanşează o reacţie publică. (...) O astfel de calitate de suspect, cuplată cu oprobriul public, cu critici care mai de care, poate să se concretizeze fie prin demiterea premierului, fie prin demisia acestuia. O astfel de situaţie poate să declanşeze o criză politică”, este de părere preşedintele Senatului.
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, având în vedere posibilitatea ca decizia instanţei să fie de achitare, astfel de situaţii ar trebui gândite şi că este necesar un sistem suplimentar de filtre, pentru evitarea crizelor politice, pentru că are „impresia că prea adesea am putea să intrăm în astfel de situaţii”.