"În condiţiile în care dosarul se află în cameră preliminară, unde atât şedinţele, cât şi dosarul nu sunt publice, Olguţa a început să facă publice, selectiv, documente din dosar spre a fi judecată de poporul craiovean. Și, ce să vezi? Poporul chiar începe să o judece, incriminându-l şi ameninţându-l pe cel care a denunţat ilegalităţi. Mai mult, un funcţionar din primărie îl ameninţă direct pe denunţător. Rezultatul acţiunilor Olguţei este că a devenit erou al Craiovei, iar denunţătorul inamicul public numărul 1", comentează Băsescu, pe Facebook.
Liderul PMP afirmă că acţiunea Olguţei Vasilescu este "cel puţin incorectă, dacă nu ilegală", însă spune că DNA este instituţia care a generat "judecarea de către popor", transmiţând către public, selectiv, informaţii din dosare şi documente incriminatoare împotriva celor care îi acuzau.
"Ei sunt aceia care au stimulat poporul şi televiziunile să devină judecători ai celor pe care i-au acuzat, “uitând” de dreptul fundamental la o anchetă şi la un proces corecte. Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA pentru incalcarea dreptului la aparare ? Încep să apară roadele politicii nefaste duse de DNA în a declara oameni vinovaţi înainte de a-i declara vinovaţi judecătorii", scrie Băsescu.
Fostul preşedinte concluzionează însă că DNA "a procedat corect" solicitând măsura controlului judiciar împotriva Olguţei Vasilescu, "pur simplu pentru că a încălcat legea.
Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, marţi, cererea DNA de punere sub control judiciar a primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, în dosarul în care este acuzată de luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, potrivit news.ro
Procurorii au susţinut că au formulat cererea de punere sub control judiciar a primarului Craiovei pentru că, după trimiterea în judecată, Olguţa Vasilescu a încercat să îl discrediteze pe martorul denunţător şi a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, apoi i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor.