Barometrul vizibilităţii miniştrilor. Ciolacu şi Burduja sunt pe primele locuri. Boloş coboară de pe locul 2 pe locul 8

Data publicării:
sedinta guvern ciolacu
Foto: Gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Energiei Sebastian Burduja ocupă primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna mai, portivit barometrului vizibilităţii miniştrilor realizat de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia. Ministrul Agriculturii Florin Barbu a urcat mai multe poziţii, în timp ce ministrul Finanţelor Marcel Boloş coboară de pe locul 2 pe 8.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ocupant detaşat al primului loc în topul vizibilităţii, are în mai 28.036 de menţiuni în presa scrisă şi online, mai puţine decât în aprilie. Şeful Executivului a înregistrat vârfuri de vizibilitate ca urmare a declaraţiilor făcute pe tema protestului angajaţilor de la guvern şi a prezenţei în mai multe emisiuni televizate.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja revine pe locul al doilea înregistrând vârfuri de vizibilitate atât în urma declaraţiilor făcute în contextul campaniei electorale pentru Primăria Capitalei, dar şi a declaraţiilor făcute ca ministru.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 4 pe locul 3, cele mai multe apariţii în presa scrisă şi online fiind înregistrate odată cu vizita făcută la spital actorului Florin Piersic, cu anunţul potrivit căruia mai mulţi copii palestinieni vor fi trataţi în spitalele din România. De asemenea, declaraţiile făcute la semnarea contractului pentru noul Spital Judeţean Neamţ, potrivit cărora România a reuşit să ajungă la un nivel de peste 98% grad de contractare din PNRR.

Ministrul Agriculturii Florin Barbu ajunge pe locul 4 după ce în aprilie s-a aflat pe locul 17, înregistrând vârfuri de viziblitate odată cu vizita în România a Comisarului european pentru agricultură Janusz Wojciechowski, dar şi cu anunţurile făcute în urma unei şedinţe de Guvern, referitoare la suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii, măsuri pentru sprijinirea consumului de alimente româneşti şi creşterii nivelului de procesare în România, precum şi pe tema limitării adaosului comercial la produsele româneşti.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu se menţine şi în mai pe locul 5, pentru a doua lună consecutiv.

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu urcă o poziţie faţă de luna precdentă, ajungând pe locul 6, datorită vizibilităţii date de declaraţii privind consumul de droguri din România, cand a afirmat că cel mai tânăr consumator de droguri este un copil de 8 ani, privind demersurile pentru aducerea Prinţului Paul în România, din Malta, precum li pe tema accidentului de la 2 Mai, a cazurilor de violenţă în familie.

Zece miniştri au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, în mai, lista fiind deschisă, în ordine descrescătoare a numărului menţiunilor, ministrul Apărării Angel Tîlvăr, urmat de ministrul Finanţelor Marcel Boloş, care, de pe locul al doilea în aprilie, ajunge astfel pe locul 8, de ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, de ministrul Educaţiei Ligia Deca, care coboară de pe locul 8 pe locul 10, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei Radu Oprea, ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, ministrul Fondurilor Europene Adrain Câciu, ministrul Dezvoltării Adrian Veştea şi ministrul Mediului Mircea Fechet.

În luna mai, patru membri ai Cabinetului Ciolacu - ministrul Culturii Raluca Turcan, ministrul Familiei Natalia Intotero, ministrul de Interne Cătălin Predoiu şi viceprim-ministrul Marian Neacşu - se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Satul din Alba care se gospodărește singur datorită localnicilor, e unic în România. Aceștia își construiesc...
Digi FM
Soțul Ilenei Stana Ionescu, prima declarație după moartea actriței: “Nu și-a luat adio de la mine. Săraca...
Pro FM
Babs rupe tăcerea despre adevăratul motiv pentru care ea și Dorian Popa s-au despărțit: „Asta ne-a afectat...
Film Now
Will Smith, prima piesă rap după 7 ani: Când m-am simţit cel mai rău în viaţa mea, muzica a fost întotdeauna...
Adevarul
Legătura uluitoare între dispariția dinozaurilor și struguri. Ce spun oamenii de știință
Newsweek
Recunoașteți personajul? Eroul României la Euro 2024. A fost orfan de ambii părinți
Digi FM
Explozie de cereri pentru terenuri la 10 eurocenţi/mp. Campania inedită a transformat o comună din...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Millie Bobby Brown, vacanță cu părinții soțului în Sardinia. Imagini cu actrița din „Stranger Things” și fiul...
UTV
Babs dezvaluie motivul despartirii de Dorian Popa: "Asta ne-a afectat relatia"