Atacuri în serie din partea liderilor majorităţii la adresa preşedintelui Klaus Ioannis. Călin Popescu Tăriceanu spune că şeful statului urmăreşte să destabilizeze Executivul pentru a numi un nou guvern de tehnocraţi. Declaraţiile sale vin după ce, ieri, Liviu Dragnea afirma că preşedintele incită populaţia la proteste de stradă. Klaus Iohannis transmite prin purtătorul său de cuvânt că aceste atacuri nu îi schimbă ideea că persoanele cu probleme penale nu au ce căuta la conducerea statului.
Liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au respins ferm solicitarea preşedintelui ca miniştri cu probleme penale să plece din Guvern.
Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: Președintele iese cu aceleaşi teme răsuflate cu care a funcționat și Băsescu: cu corupţia, cu penalii. Eu nu pot să stau să înghit, ca președinte al Senatului, tot ce îi născocește președintelui.
Mădalina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale: Domnule Tăriceanu, da, adevarul doare, dar acest lucru nu e un motiv să folosiți un limbaj licenţios, să jigniţi. Domnul Klaus Iohannis reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului
Şi liderul PNL a criticat afirmaţiile preşedintelui Senatului.
Ludovic Orban, preşedintele PNL: Este inadmisbil să dai asemenea declarații care nu au niciun fel de fundament și care reflectă disperarea celor de care sunt azi, vremelnic, la putere că nu pot să își facă jocurile.
Şeful statului a cerut plecarea vicepremierului Sevil Shhaideh şi a ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, cercetate de procurorii DNA în dosarul Belina. Nu sunt singurele cu probleme penale din Guvern. Ele se alătură ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie pentru care DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală în dosarul privind angajările din instituţia sa.
Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Ideea că unii sunt buni, alții sunt răi şi este un singur om în România care care stabileşte cine are voie să facă ceva - să se incite lumea să iasă în stradă ca nu cumva această majoritate să facă nu ştiu ce - mie mi se pare că e o ieşire din democraţie.
Nemulţumiri la adresa şefului statului a exprimat şi liderul UDMR , Kelemen Hunor. El îl acuză pe Klaus Iohannis că nu se implică mai mult în chestiunile care privesc minorităţile naţionale.
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: În mod cert, așteptările erau mai mari din partea comunității maghiare față de președintele Iohannis. Nimeni nu s-a așteptat la o mare revoluție din partea președintelui, dar nici nimeni nu s-a gândit că în mandatul lui se fac pași înapoi.
Citiți și:
Reacția Președinției la acuzațiile dure ale lui Tăriceanu
Semnal? Tăriceanu, întrebat dacă Iohannis încalcă Constituția: „Întrebarea e pertinentă”
Tăriceanu despre Iohannis: „Duhul Sfânt ne dă sfaturi”
Dragnea, amenințare voalată pentru Iohannis: Mi se pare că e o ieșire din democrație
VIDEO. Dragnea, despre Iohannis: „A venit supărat din vacanță”. Reacţia Cotroceniului