„S-a născut principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, este mesajul postat pe paginile de Facebook ale celor două formațiuni. 2020 este anul în care vor fi organizate alegeri legislative, iar noua alianță își propune să le câștige.
ACTUALIZARE 20.47. „Pornim cu premise bune, cu 7.000 – 8.000 de membri la USR, cu peste 8.000 de membri deja în PLUS”, a declarat Dacian Cioloș. Este „un prim pas pentru un proiect care să se împlinească la alegerile parlamentare din 2020, când să putem oferi o majoritate politică care să schimbe România în bine”, a adăugat fostul premier.
Liderul PLUS a mai spus, după întrunirea Comitetului Politic al USR, că ideea în această alianţă este să nu fie prezentată doar o listă de candidaţi, ci echipe pentru aceşti candidaţi.
"Eu candidez pentru prima dată. Îmi asum această candidatură până la capăt. Candidez pentru prima dată dar, evident, vin cu o anumită experienţă, inclusiv în funcţii de responsabilitate guvernamentală, dar avem foarte mulţi tineri care nu doar au candidat pentru prima dată, care abia s-au înscris în politică, s-au implicat în politică de câteva luni şi sunt oameni care vor căpăta experienţă politică alături de cei care vor căpăta mandate în Parlamentul European, chiar dacă sunt tineri care sunt în a doua jumătate a listei. Pentru că intenţia noastră este să mergem nu doar cu candidaţi care să obţină mandate de europarlamentar, dar acei candidaţi să meargă cu echipe, cu oameni tineri pe care îi vor lua de pe liste", a spus Cioloş.
Dacian Cioloș a anunțat, sâmbătă seară, că noua alianță are ca scop să preia guvernarea și să le ofere românilor o alternativă la actuala coaliție PSD-ALDE.
Alianța va avea reprezentanți în secțiile de votare la următoarele alegeri, cele europarlamentare.
Anunțul vine la scurt timp după ce USR și PLUS au decis să candideze împreună la alegerile europarlamentare din 2019. Iar Dacian Cioloş va deschide lista USR-PLUS pentru Parlamentul European, a anunțat liderul USR, Dan Barna. Este o decizie care a nemulţumit însă mai mulţi membri ai Uniunii Salvaţi România.
Până acum, pe listele pentru europarlamentare ale celor două partide apar şi alte nume: Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pâslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR).
Citiți și:
Dacian Cioloș va deschide lista USR-PLUS pentru europarlamentare. Nemulțumiri în USR
Stelian Ion face precizări despre „nemulțumirile din USR”
O listă comună USR-PLUS ar primi mai multe voturi în alegeri? Răspund jurnaliștii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu